Les bondats de la integració digital

Qbed Consulting creix a pas ferm gràcies a les seves solucions digitals a mida de les necessitats dels centres sanitaris

Dani Revenga / Reus

Com tota la societat, el sector sanitari viu un moment de canvis profunds en el que la transformació digital marca el ritme. Enmig d'un escenari en el que conviuen una gran quantitat d'operadors públics i privats, el software de Qbed Consulting té com a prioritat gestionar de manera integrada les dades dels pacients que els seus clients han de compartir amb altres centres.

"Digitalitzar-se ho vol fer tothom, però el repte és parlar els mateixos llenguatges, per ser realment més eficients gràcies a la transformació digital". Així resumeix Albert Arnau, CEO de Qbed Consulting, la mentalitat amb la que dissenyen els seus productes i que va més enllà de la venda de software: "Ens sentim una consultora digital, estudiem amb cura els processos i operacions dels nostres clients per proposar-los solucions a mida de les seves necessitats que els permetin fer un salt qualitatiu en eficiència, i això inclou, com no pot ser d'altra manera, adaptar-se als entorns digitals que hi ha al sector".

Albert Arnau té clar que "les eines tecnològiques no tenen molt sentit sense l'acompanyament, el servei, l'atenció personalitzada i la resolució de qualsevol incidència o necessitat específica, uns valors afegits que oferim des del minut zero als nostres clients". El CEO remarca que "tot es pot fer progressivament, però per explotar les bondats de la digitalització cal que els canvis siguin profunds, el nostre objectiu quan entrem a un centre és arribar al paper zero".

El seu software s'adapta a un sector amb una gran xarxa d'operadors públics i privats en el que és clau compartir i integrar dades dels pacients

Posen el focus en els centres sociosanitaris. "És el nostre nínxol, el que no significa que no treballem per a altres tipus de clients, però aquí hem trobat un mercat en el que la nostra feina té molt sentit". El fet que aquests centres tinguin pacients de llarga durada amb malalties cròniques fa que necessitin una gestió molt acurada de la informació, tant des del punt de vista de l'observació mèdica com dels tractaments i la medicació. El seu producte estrella és el Qbed HIS, un software dissenyat per atendre les necessitats específiques d'aquest segment, tot i que, segons Albert Arnau, "és perfectament adaptable a qualsevol tipus de centre sanitari".

Exerceixen de consultora amb el repte digitalitzar tots els processos i operacions dels seus clients perquè siguin més eficients

Els actius dels seus productes i serveis pivoten al voltant d'aquest valors. "És fonamental estar adaptats als requisits que marca CatSalut, que són molt específics, però no ens quedem aquí, per digitalitzar de veritat cal ser exhaustiu". La gestió informatitzada de les rutines professionals, la prescripció de fàrmacs, la gestió documental d'informes, consentiments i altres... "Tot es pot gestionar des d'un dispositiu que no cal que sigui un ordinador, pot ser una tablet o un smartphone, el nostre sistema ja va nàixer amb la vocació de trencar la dependència dels ordinadors de sobretaula".

PERFIL PROPI

Albert Arnau i Sergi Andreu van fundar Qbed el 2017, després d'anys d'experiència en el sector. Tenien clara una mateixa vocació de servei al sector, amb la cocreació i la innovació com a estratègies. Des de llavors, aquesta mentalitat d'estar molt enfocats al client els ha permès un creixement sostingut, al voltant del 10% anual, que els ha convertit en referència al sector. Amb més de 30 clients i una facturació que supera els 600.000 euros es plantegen, fins i tot, la seva expansió internacional gràcies a l'aliança amb diversos partners amb els que esperen que se'ls obrin algunes portes a altres països.

Notícies relacionades