La II edició del SalouCongress tindrà lloc el 10 de novembre

El congrés abordarà les estratègies clau i solucions de Salou per a convertir-se en un epicentre d’innovació, investigació i desenvolupament sostenible

Redacció / Salou

La II edició del SalouCongress tindrà d'eslògan "Entorns Turístics: motor d'innovació tecnològica i creixement industrial". Aquesta convenció de turisme i innovació tindrà lloc el proper divendres 10 de novembre al Teatre Auditori de Salou (TAS). SalouCongress és una iniciativa ambiciosa que té com a principal objectiu explorar el paper clau dels entorns turístics en l'impuls de la innovació tecnològica i el creixement industrial del territori, sense deixar de banda la sostenibilitat.

La capital de la Costa Daurada és exemple a seguir com a destinació turística intel·ligent, i busca convertir-se en un epicentre d'innovació, investigació i desenvolupament sostenible econòmica i socialment. En aquesta línia, la jornada pretén també crear sinèrgies positives entre el sector industrial i turístic: els dos motors econòmics del territori, capaços de potenciar un ecosistema d'innovació turística referent a tot l'estat espanyol.

Així, la II edició del SalouCongress pretén convertir-se en una oportunitat per atraure startups i inversors per a transformar el territori en un laboratori d'idees i projectes innovadors per al turisme, consolidant la Costa Daurada com un referent nacional i internacional.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha definit aquest congrés, juntament amb l'acció del Govern municipal, com una suma de sinergies amb la voluntat de consolidar Salou en un municipi intel·ligent i sostenible, amb una sostenibilitat entesa des del punt de vista econòmic i social. En aquest sentit, "el congrés ens ajudarà, perquè significa talent, no només en la captació, sinó també en la retenció d'allò que es produeix a casa nostra i al nostre territori".

Per la seva banda, Iolanda Triviño, presidenta de la Comissió de Talent de 22@ Network i presidenta de l'organització del SalouCongress ha posat de manifest que "aquesta segona edició pretén ser un think thank i relacionar els conceptes de districtes d'innovació amb Salou, des de la perspectiva del talent i la innovació". El principal objectiu és articular "una plataforma que acabi convertint-se en un hub de talent, apostant de forma decidida per la innovació i la tecnologia, un fet que potenciarà l'atracció del talent d'aquí i de fora".

Yeray Moreno Macías, regidor de Gestió Econòmica i conductor del SalouCongress ha afegit que aquesta edició el SalouCongress agafa una dimensió internacional. "Salou és motor d'innovació turística i del territori, des de l'Ajuntament apostem per crear un entorn propici, amb estructures digitals, per a esdevenir un pol d'atracció per a les startups". Ha recordat que Salou treballa per consolidar-se en una destinació els 365 dies de l'any.

El Talent, la innovació i la tecnologia com a palanques per a la transformació d'una destinació turística intel·ligent centraran el debat de la jornada durant el matí. Jafar Jafari, professor d'Allotjaments i Turisme a la Universitat de Wisconsin-Stout; Oriol Rius, especialista en Indústria 4.0; Iolanda Triviño, experta en transformació del talent i CEO d'Institute for Futures Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta de Procore Technologies a Silicon Valley; Àngel Díaz, director d'Advanced Leisure Services i expert en gestió de destinacions turístiques a través de la innovació i Sonia Serracarbassa, directora del Catalunya Convention Bureau; Sergi Novo del Clúster TIC Catalunya Sud, i José Antonio Ruiz Pérez, director d'innovació i empresa d'Ibercaja són alguns dels experts que portaran el seu know how al debat.

A la tarda, la jornada estarà centrada en el canvi climàtic i com la tecnologia i l'estratègia són claus per a la gestió eficient de l'aigua. Mohammad Sharifi-Tehran, Doctor en Gestió Empresarial i Gestió Turística de la Universitat Allameh Tabataba'i a Iran; Sergi Artigas, director d'estratègia en innovació de Leitat Technological Center, Saül Garreta Puig, president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, David Martí Gall, Gerent Territorial Camp Tarragona - Ebre · AGBAR; Santi Castellà Surribas, Subdelegat del Govern a Tarragona; i Juan Manuel Benítez, degà a Facultat Economia, Empresa i Turisme de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària són alguns dels convidats en la sessió del SalouCongress durant la tarda. Les persones interessades a assistir-hi, poden consultar el programa de la jornada i inscriure's, a través del web de saloucongress.cat L'esdeveniment es podrà seguir, en directe, per streaming, a través del YouTube de l'Ajuntament de Salou i la pròpia web del Saloucongress.

Notícies relacionades