Els Premis Cambra 2023 reconeixen 15 empreses del territori i entreguen 3 guardons d’honor

L’acte ha tingut lloc aquest dimecres, 22 de novembre, a l’auditori Antoni Gaudí de firaReus

Redacció / Reus

Aquest dimecres, 22 de novembre, ha tingut lloc la gala de lliurament dels Premis Cambra 2023, a l'Auditori Antoni Gaudí del Palau de Congressos de firaReus Events.

En total s'han distingit quinze empreses de les cinc comarques que conformen l'àmbit territorial de la corporació (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta) en tres categories: Competitivitat, Innovació, Digitalització i Sostenibilitat; la de Comerç Exterior i la d'Emprenedoria, Formació i Ocupabilitat. També s'han entregat tres Premis d'Honor per subratllar trajectòries d'institucions i empresaris del territori en els àmbits de Comunicació, el de Compromís amb el Territori i i el de Trajectòria Professional.

Els Premis Cambra 2023 han estat presidits pel secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, i han comptat amb les intervencions del president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora; de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i de l'alcaldessa de l'Ajuntament de Reus, Sandra Guaita.

En la categoria de Competitivitat, Innovació, Digitalització i Sostenibilitat han estat guardonades les següents empreses: Cambrils Park Resort (Baix Camp), Plàstics Espelt (Conca de Barberà), Institut Priorat - Escola d'Enologia (Priorat), Team Creative Group Iberia (Ribera d'Ebre) i Celler Batea (Terra Alta).

En la categoria de Comerç Exterior i Emprenedoria han rebut el premi: Solanellas Nuts (Baix Camp), Rice Corn Nuts (Conca de Barberà), Buil & Giné Wine Co. (Priorat), Oliflix (Ribera d'Ebre) i Cellers Mariol (Terra Alta).

Per últim, en la categoria d'Emprenedoria, Formació i Ocupabilitat han estat distingides les empreses: Espai Boule (Baix Camp), Restaurant la Fonda dels Àngels (Conca de Barberà), Autocars Domènech (Priorat), l'Agrobotiga Miravet (Ribera d'Ebre) i Hotel Restaurant Miralles (Terra Alta).

Les distincions en les tres categories han estat entregades pels representants dels Consells Comarcals que conformen el territori Cambra Reus: el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Ernest Roigé; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela; el president del Consell Comarcal del Priorat, Sergi Méndez; el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Lluís Agut; i el vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Carlos Trinchan. L'entrega ha comptat també amb la presència de Mario Basora, Albert Castellanos, el el director d'institucions de CaixaBank a la direcció territorial de Catalunya, Joaquim Macià; i el regidor d'Empresa, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats.

Premis d'Honor 2023

A més de les distincions a les realitats empresarials, el jurat dels Premis Cambra 2023 ha entregat tres premis d'honor.

El Premi d'Honor de Comunicació, ha estat per Canal Reus TV per posar en valor des de fa 25 anys les necessitats i inquietuds del territori i també les activitats i l'actualitat de la Cambra de Comerç de Reus i del seu territori.

El Premi d'Honor referent a Compromís amb el Territori ha estat per l'Escola Maria Cortina pels seus 125 anys d'història i la involucració i paper rellevant a la ciutat en l'àmbit de l'educació.

Per últim, el Premi d'Honor a la Trajectòria Professional ha estat per Ferran Huguet, actual director adjunt de la Cooperativa Unió, i que durant 35 anys ha ostentat el càrrec de director general, pel seu treball incansable vers el reclam i reconeixement del món cooperatiu, i per integrar, sumar esforços i construir un conjunt empresarial dinàmic i tecnològicament preparat per abordar els reptes de futur.

Els Premis d'Honor han estat entregats per Joaquim Macià, Òscar Subirats i Albert Castellanos, acompanyats de Mario Basora i Sandra Guaita.

En el seu torn de paraula, Mario Basora ha manifestat que "avui és la festa dels empresaris del territori Cambra Reus. Perquè si alguna cosa ha fet i continuarà fent la corporació és apostar per donar resposta a les necessitats de les més de 24.000 empreses dels 99 municipis de les 5 comarques que representem".

Basora ha afegit que "cal que ens adaptem a les necessitats del mercat, però sense deixar enrere la nostra pròpia identitat. Aquella que fa especial el nostre territori. És per això que treballarem per reclamar i defensar les infraestructures necessàries per ser un territori atractiu. Tot plegat, ens ajudarà a la retenció de talent i a la captació de noves empreses".

Com és habitual, l'acte de lliurament dels Premis Cambra també ha fet valdre el talent cultural de la ciutat. En aquest sentit, durant el certamen han tingut lloc diversos esquetxos interpretatius per part del Bravium Teatre.

La gala, retransmesa en directe per Canal Reus TV, ha comptat amb el patrocini de diverses empreses i institucions, destacant el suport de CaixaBank i de la regidoria d'Empresa, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades