Salou presenta la seva proposta turística a Madrid

‘Salou siempre sorprende’ és l’eslògan de la campanya per aquest 2024 que s’ha donat a conèixer en el context de Fitur

Redacció / Salou

'Salou siempre sorprende' sota aquest eslògan, l'Ajuntament de Salou i el Patronat Municipal de Turisme han presentat, aquest dimarts al vespre, a Madrid i davant de més de 200 convidats un acte promocional en què es detalla l'oferta i les propostes turístiques per al 2024. A l'acte han assistit diferents personalitats del món empresarial, turístic i social.

L'alcalde Pere Granados ha estat l'encarregat de donar a conèixer els atractius de la capital de la Costa Daurada, desglossant-los en cinc apartats: Turisme esportiu; turisme cultural; turisme de natura i paisatge; les 25 platges i cales; i turisme gastronòmic.

Les propostes presentades serveixen per explicar que Salou és un municipi de llarga trajectòria i de gran vocació turística, que ostenta la capitalitat de la Costa Daurada i que ha consolidat el seu lideratge com un dels més importants de Catalunya i d'Espanya, pel seu ventall d'ofertes i experiències d'oci i entreteniment. Pel nombre i qualitat de les seves instal·lacions, el seu cuidat, equilibri i còmode espai urbà i el seu magnífic i ric entorn natural, històric, cultural i paisatgístic.

Pere Granados, durant la presentació a la qual ha assistit el ministre de Turisme, Jordi Hereu, ha recordat que Salou "ha triat el camí del progrés d'acord amb els objectius de desenvolupament sostenible, amb la intenció de "convertir-nos" en una destinació intel·ligent i competitiva, però sobretot responsable, acollidora i inclusiva que avança com una destinació referent tot l'any, amb la intenció clara de trencar definitivament l'estacionalitat.

Per assolir aquesta fita, Salou ha emprès una sèrie de projectes que pretenen protegir i recuperar el medi ambient, la natura, el nostre paisatge, la nostra història i el patrimoni històric, reforçant també i estimulant una nova manera de fer en els nostres sectors econòmics, empresaris, entitats i associacions. La seva implicació i col·laboració són fonamentals.

De fet, Granados ha agraït l'esforç dels empresaris i la seva disponibilitat per poder avançar en el camí per consolidar Salou com una destinació moderna i de referència mundial, innovant i apostant per projectes i models de gestió turística i urbana, fet que ens situarà en la línia del turisme sostenible i de les destinacions Smart, que aposten per les energies renovables i netes, adaptant-se així a les condicions que imposa el canvi climàtic. Respectant totes aquestes formes de gestionar, ens convertirem en un espai ideal per viure, visitar (el millor lloc per viure és el millor per visitar); un espai amb gran qualitat de vida i valor afegit, on es millora l'experiència i la vivència del visitant i el benestar del resident.

El ministre de Turisme, Jordi Hereu, ha elogiat la feina que s'està duent a terme des de Salou i ha qualificat l'alcalde Pere Granados de "crac", felicitant-lo per "crear l'eix Atocha-Salou, una via de progrés tant per Madrid com per Salou".

Ha instat als madrilenys a experimentar i descobrir Salou, destacant que aquest municipi ofereix molt més que sol i platja, ja que proporciona experiències úniques. De fet, Jordi Hereu ha convidat els madrilenys a "experimentar Salou", ja que la destinació està fent una aposta clara per la innovació i ofereix un producte diferenciat durant tot l'any. Hereu ha recordat que gaudir de Salou és gaudir de Catalunya i d'Espanya. També ha elogiat l'àmplia oferta turística i gastronòmica que Salou té preparada per a tots els visitants, sempre amb l'objectiu de superar els reptes de la desestacionalització.

D'altra banda, la directora de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, ha felicitat Salou i del Patronat Municipal de Turisme per la seva tasca en el sector turístic, posant un èmfasi especial en la responsabilitat, l'ètica i la sostenibilitat. Ha destacat que la capital de la Costa Daurada ha rebut gairebé 11 milions d'euros de fons europeus per a la realització de projectes de sostenibilitat i ha recordat que el repte d'enguany és gestionar de manera responsable els recursos naturals que tenen els municipis turístics, tenint en compte l'emergència global i el canvi climàtic, i millorar les energies renovables a través de la tecnologia.

Domènech ha admès que Salou és una destinació turística de referència i que està compromesa a millorar el turisme sempre amb responsabilitat i amb una atenció especial a la sostenibilitat. Ha aplaudit el model turístic que ha escollit Salou, amb un fort enfocament en l'accessibilitat i la inclusió. També ha recordat que els turistes que visiten la destinació poden comptar amb seguretat i protecció, subratllant que viatjar és viure.

L'alcalde Pere Granados i president del Patronat Municipal, en el moment de desglossar l'oferta turística, ha volgut deixar clar l'esforç del municipi per cercar i apostar per nous objectius i conceptes que desplegaran tot el seu potencial en una nova imatge de destinacions 'Blaves'. L'esforç que s'està fent evidencia la "nostra voluntat de dotar Salou de noves experiències, nous productes i recursos, capaços d'atraure nous mercats i segments que aporten activitat els 365 dies de l'any, sempre sota els criteris de l'equilibri, responsabilitat i sostenibilitat.

En parlar de la marca Salou i del producte que el municipi ofereix com a destinació turística, Granados ha fet un resum de les activitats més rellevants a nivell internacional que s'organitzen a Salou com és el cas del campionat d'Espanya i Catalunya de Ràl·lis, o certàmens de vela i surf. A més Salou està especialitzat en 5 modalitats esportives: futbol, vela, triatló, cicloturisme i golf. I aspira a tenir tenis i pàdel, ja que ja disposa d'instal·lacions per a això.

El batlle no ha deixat passar per alt el torneig de minibàsquet més multitudinari de l'Estat - el Bàsquet Cup - amb més de 4000 participants i 10 mil persones involucrades. Sense oblidar el Mare Nostrum Cup. També ha anunciat que Salou, per primera vegada, serà la seu d'un esdeveniment motero 'Punta a punta', organitzat per la BMW. La capital de la Costa Daurada també acollirà la 10a edició de la cursa femenina 'La Mussara'.

Ja en l'àmbit cultural, l'alcalde Granados, després de recordar la tasca feta en els importants assentaments neolítics, però també íbers i grecs, on el poblat de Kallípolis corrobora la importància estratègica de Salou, una ciutat en aquell moment internacional.

Cal recordar que el  port natural de Salou va ser vital per a expedicions i iniciatives militars i comercials en època medieval i de transport de mercaderies a ultramar.

Granados ha anunciat que aquest 2024 s'obriran les visites als jaciments arqueològics, posant així en valor la història i creant experiències úniques i singulars. També s'està impulsant la promoció d'espais testimonials encara desconeguts que són rehabilitats per ser visitats pel gran públic com són els búnquers i bateries de defensa de la Guerra Civil Espanyola.

En relació al turisme de natura i paisatge, l'alcalde ha explicat que s'està treballant amb determinació en la recuperació, rehabilitació i protecció dels espais naturals de fauna i vegetació autòctona típicament mediterrània, d'espectacular riquesa paisatgística, integrats per les seves platges i petites cales que evidencien una altra natura de contrast de verds i gammes de blaus. Ha fet referència als miradors des d'on es poden observar espais atractius, accessibles i inclusius. El Camí de la Costa de Salou també és un espai on es pot passejar, reposar, sentir-se lliure, relaxar-se, fer esport i respirar l'aire del mar.

Salou disposa de 25 platges i cales de sorra fina i daurada que són un tresor, un paradís que es pot gaudir tant a l'estiu com a l'hivern. Hi ha activitats que es poden practicar tot l'any a les nostres platges, les quals tenen les certificacions més exigents, tant a nivell mediambiental com de qualitat dels serveis. Hi ha tres pavellons municipals. Els equipaments són excepcionals i les instal·lacions públiques i privades estan preparades per a qualsevol esdeveniment tot l'any, apostant per la desestacionalització. Pere Granados ha recordat que espera que el projecte Hard Rock Entertainment sigui una realitat "aviat" afegint-se així al PortAventura World i Ferrari Land.

Ja en l'àmbit del turisme gastronòmic, l'alcalde ha fet èmfasi en el nombre de DO que hi ha al voltant de Salou, un dels pilars de l'oferta de Salou com a destinació turística.

Salou, en definitiva, reconstrueix el seu futur com a nou destí turístic que va més enllà del sol i platja, traçant grans reptes i objectius per convertir-se en un referent internacional del turisme familiar, del turisme esportiu, de salut i benestar, del turisme gastronòmic i enològic, i del turisme MICE (reunions, incentius, congressos i esdeveniments) i d'experiències.

Pere Granados ha remarcat que "s'està dibuixant i promocionant de forma continuada" nous esdeveniments i activitats que permetran descentrar i diversificar l'activitat durant tot l'any, cercant nous segments i mercats.

L'alcalde ha dit que s'està treballant amb el desig de continuar sorprenent Madrid i a Catalunya i a totes les comunitats d'Espanya, oferint el millor de nosaltres. "No oblideu que si visiteu Salou, visiteu Catalunya i Espanya". Granados ha agraït a tots els professionals que fan possible que aquest somni sigui una realitat i agraeix el suport de totes les administracions turístiques, perquè treballar junts és important per generar atracció.

Notícies relacionades