Reus Talent Global, la comunitat dels reusencs que treballen a l’entorn internacional

La iniciativa vol projectar la marca de ciutat gràcies als contactes i els coneixements dels menors de 40 anys que fan carrera professional a altres països

Redacció / Reus

La raó de ser d'aquesta plataforma és la de projectar la marca de ciutat en l'àmbit internacional, així com la d'aprofitar l'experiència, el coneixement, la perspectiva, els contactes i la vinculació emocional amb Reus, del talent de reusencs i reusenques de menys de 40 anys, que viuen fora de la ciutat.

L'objectiu és mantenir un vincle directe i continuat que permeti compartir i informar d'aquelles iniciatives i potencialitats de Reus en àmbits estratègics, com ara l'empresarial o tecnològic, i alhora escoltar les propostes i aprofitar el coneixement d'aquesta comunitat de joves per a impulsar nous projectes.

Inicialment, la comunitat està integrada per dotze joves, la majoria dels quals viuen en països europeus com Alemanya, Bèlgica, Luxemburg, Regne Unit o Suïssa, però també d'arreu del món, com les Filipines i Mèxic. Respecte als seus perfils, estan en línia amb els sectors estratègics de la ciutat i del territori. La meitat estan formats en àmbits empresarials, econòmics i matemàtics; l'altra meitat es dedica a les enginyeries (industrial, mecànica, telecomunicacions, químiques); i finalment hi trobem un perfil de l'àmbit sanitari.  

Pel regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, "Reus Talent Global és una gran oportunitat de crear una xarxa d'intercanvi d'experiència, coneixement i talent que dona resposta a alguns dels eixos del Pla d'Acció Municipal pel que fa a l'apartat de Ciència, Innovació i Creixement Econòmic i també pel que fa a la Projecció de la ciutat al món, fomentant les relacions exteriors i la participació en xarxes i taules de treball i establint models de col·laboració amb la Universitat".

Precisament, en aquesta primera fase de detecció de perfils la iniciativa ha comptat amb el suport de la URV com enllaç amb antics estudiants que estan treballant fora de l'Estat. En paraules de la degana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, Fàtima Sabench, "des de la Universitat estem molt contents de ser el primer catalitzador d'aquesta iniciativa amb tant de potencial. Per aquelles persones que han decidit fer carrera fora és una forma extraordinària de mantenir un vincle emocional amb la ciutat i que encaixa molt amb el tarannà reusenc d'estar molt connectat amb la vida de la ciutat. A més, Reus és una ciutat històricament exportadora de talent i, amb les eines que tenim avui en dia, hem de aconseguir que l'intercanvi de coneixement sigui una transferència bidireccional".

La plataforma col·laborarà, a més de amb la Universitat, amb altres centres educatius de la demarcació per a identificar perfils que puguin encaixar en aquesta comunitat. Així mateix, els interessats a sumar-s'hi trobaran un formulari d'inscripció al web de REDESSA, a l'apartat de Reus Talent Global o bé enviant un correu a reustalentglobal(ELIMINAR)@redessa.cat

Pel que fa al seu contingut, les accions arrencaran amb l'enviament d'informació sobre projectes importants que es duen a terme a la ciutat, la programació de trobades virtuals i presencials entre els membres de la comunitat i responsables institucionals o tècnics per tal que puguin intercanviar les seves opinions, i la creació de dinàmiques de treball per fomentar la interacció entre els membres de la comunitat.

Notícies relacionades