Les Terres de l'Ebre volen convertir-se en un hub de la indústria dels videojocs

La possibilitat s'explorarà en el VAG Experience que se celebrarà a Amposta els pròxims 4 i 5 d'octubre

Presentació del VAG Experience a l'Ajuntament d'Amposta. FOTO: ACN.
D.Revenga/R.Villarreal / Tarragona

L’esdeveniment a la capital del Montsià analitzarà el vessant cultural dels videojocs i reunirà a professionals del sector amb l’objectiu de plantejar la creació d’un nucli de talent sobre la matèria fora de les grans ciutats com Barcelona.

Crear en un entorn rural un hub que s’associa per defecte a les grans ciutats, molt vinculades a la tecnologia: els videojocs. Així neix el VAG (Video Art Games) Experience, un esdeveniment que se celebrarà a Amposta els pròxims 4 i 5 d’octubre amb un pressupost de 30.000 euros (12.000 euros aportats per l’Ajuntament del municipi) i que reunirà a professionals del sector dels videojocs amb l’objectiu d’explorar la creació d’un nucli empresarial sobre la matèria a les Terres de l’Ebre que ofereixi serveis a empreses d’arreu d’Europa.

El VAG Experience centrarà la seva atenció en aspectes com la producció musical, producció artística de gràfics i professionals de la programació del joc. El director del VAG, Valentí Garcia, assegura que la idea és treballar fora de les grans ciutats en aspectes com els gràfics 2D/3D, la música o la programació dins d'una indústria que mou anualment uns 1.550 milions d'euros anualment a l'Estat espanyol, la meitat dels quals a Catalunya.

Hi haurà conferències -amb la presència de comunicadores, artistes o experts- , tallers, exposicions sobre la història dels videojocs en un esdeveniment que serà inaugurat pel conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani.

Notícies relacionades