L'amfiteatre romà de Tarragona, seu de la cerimònia d'inauguració del simposi mundial de transport de productes forestals

El Port de Tarragona, juntament amb Euroports, organitzen aquesta trobada que reuneix 400 directius del sector del paper de tot el món

Les autoritats a l'arena de l'amfiteatre romà de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Tarragona es converteix aquests dies en l’epicentre del transport de productes forestals de tot el món amb una cimera que ha dut a la ciutat gairebé mig miler de directius del sector del paper. L’amfiteatre romà va ser la seu de la inauguració que va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, entre altres.

L'amfiteatre romà de Tarragona es va convertir ahir al vespre en l'incomparable escenari que donava el tret de sortida a la cimera mundial del sector del transport de productes forestals. Aquest esdeveniment va reunir a Tarragona a 400 directius del món del paper que formaran part del simpòsium que es celebrarà d'avui i fins demà al centre de convencions de Port Aventura. És la primera vegada que el "Pulp & Paper Industry Transport Symposium", es fa en territori de l'Estat.

En la inauguració, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, va destacar que la infraestructura que presideix és un "port hub" referent a tota la Mediterrània en aquest sector: "És el primer port de l'Estat espanyol en tràfic de pasta de paper i el tercer de la Mediterrània". A l'acte també van assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, així com Pablo García, general manager d'Euroports Ibérica i per Alan Bog, president de la International Forest Products Transport Association, organitzadora de l'acte.

Abans de la inauguració, els assistents van visitar la terminal d'Euroports al Port de Tarragona, així com les restes de l'amfiteatre romà. En aquests dos dies es preveuen dues conferències, nou taules rodones i quatre tallers.

Notícies relacionades