El Consorci d'Aigües de Tarragona redueix la seva concessió en 5,56 hectòmetres cúbics

La reducció suposarà un estalvi de 500.000 euros del cànon a l'Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre

Una imatge de les instal·lacions del CAT. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) ha resolt autoritzar favorablement l'expedient tramitat pel CAT per a l'ajust de la concessió sol·licitat el desembre de 2018.

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) passarà a tenir una concessió de 100,27 Hm3 anuals a 94,71 Hm3 de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. El Ministeri per a la Transició Ecològica ha decidit aprovar la sol·licitud del CAT, que suposarà, a més, un estalvi de 500.000 euros el component del cànon de derivació que es recapta i s'ingressa a l'administració hidràulica (Agència Catalana de l'Aigua i Confederació Hidrogràfica de l'Ebre).

«És el resultat de les accions fetes des del Consorci per millorar l'eficiència i la reutilització de l'aigua de la xarxa, fet que permet no haver de necessitar tota l'aigua que preveu la concessió atorgada per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre», diu Meritxell Roigé, presidenta del CAT.

Notícies relacionades