La verema de la DO Terra Alta acaba amb una collita un 5% inferior a la d'altres anys

Han estat 35 milions de quilos però el Consell Regulador destaca "l'excel·lent" qualitat del raïm

Redacció / Gandesa

L'onada de calor de final de juny i principi de juliol, amb temperatures de més de 40 graus, va afectar unes 400 hectàrees de vinya, especialment de carinyenes. Els ceps, amb un estat fenològic encara feble, van acusar molt les altes temperatures i han donat menys quilos de raïm.
 

Gairebé dos milions de quilos de raïm menys que altres anys. La DO Terra Alta ha comunicat que, amb la campanya de la verema gairebé finalitzada, aquesta temporada s’han collit 35 milions de quilos de raïm, un 5% menys que la mitjana dels últims anys. Malgrat aquesta dada, el Consell Regulador assegura que la qualitat del raïm és “excel·lent” per les condicions climatològiques del setembre passat, "amb pluges constants i un cerç posterior que ha assecat les plantes, impedint que es provoquessin danys a la collita".

Segons el Consell Regulador, l'onada de calor de final de juny i principi de juliol, amb temperatures de més de 40 graus, va afectar unes 400 hectàrees de vinya, especialment de carinyenes. Els ceps, amb un estat fenològic encara feble, van acusar molt les altes temperatures i han donat menys quilos de raïm.

Dels 35 milions de quilos veremats, 16 milions corresponen a les varietats negres i 19 milions a les blanques, de les quals més de 9 milions són de garnatxa blanca, la varietat més representativa de la DO.

Notícies relacionades