El 45% de les empreses consideren que la situació actual és "bona"

Així ho mostra l'informe Radar Cambra, l'enquesta de conjuntura econòmica de la Cambra de Comerç de Reus que s'ha presentat avui

Una imatge de la presentació de l'estudi Radar Cambra. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Les empreses que creuen que d'aquí a un any la seva situació serà pitjor, però, passen de ser el 14% a ser el 17%, mentre que els que creuen que estaran millor disminueixen de manera lleu: del 31% al 21%.

Gairebé la meitat de les empreses consideren que la situació actual és “bona”. Així ho demostra l’informe Radar Cambra, una enquesta que la Cambra de Comerç de Reus fa des del 2013 per conèixer la conjuntura econòmica de la seva àrea d’influència. Radar Cambra evidencia que el 45% de les empreses consultades creuen que la situació actual és bona, una dada que contrasta amb la del segon trimestre on aquesta xifra era del 31%. Aquesta dada és la més alta des del segon trimestre del 2018.

Per altra banda, s'aprecia un tímid creixement de la preocupació en el futur. Així, les empreses que creuen que d'aquí a un any la seva situació serà pitjor passen de ser el 14% a ser el 17%, mentre que els que creuen que estaran millor disminueixen de manera lleu: del 31% al 21%. “La inquietud hi és, es parla d'una possible desacceleració de l'economia i als empresaris els afecta, com és natural, però hem de fugir d'alarmismes i hem de seguir apostant per ser més competitius, que és la millor manera de prevenir les crisis", ha dit Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus. L’autor de l’estudi, Hildebrand Salvat, ha assegurat que "la preocupació pel que passarà d'aquí a un any s’arrossega des de 2018, però de moment els escenaris que es van produint no han justificat aquest pessimisme".

Notícies relacionades