El departament d'Agricultura ofereix 772.000 euros en ajudes pels afectats pels incendis de la Ribera d'Ebre

Les explotacions agrícoles i ramaderes tenen set dies hàbils per a sol·licitar els ajuts

Una imatge d'un els incendis d'aquest estiu a la Ribera d'Ebre. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Móra d'Ebre

El Departament d'Agricultura considera necessari establir un ajut de mínimis adreçat a compensar les pèrdues provocades per l'incendi a les persones titulars d'explotacions agràries afectades per aquest, amb conreus com ara l'olivera i l'ametller afectats, que permeti pal·liar la seva situació econòmica, i continuar amb l'activitat agrària

Els pagesos i ramaders afectats pels incendis de la Ribera d’Ebre del passat estiu podran demanar una sèrie d’ajuts per a refer-se de les pèrdues. Així, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat els ajuts que tenen un import total de 772.000 euros. Tots aquells que ho destigin disposen d’un termini de presentació de sol·licituds de set dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

Els ajuts es divideixen en les despeses de realització d'actuacions per a la restitució del potencial productiu (en el cas de la d'arrencada i plantació no inclou la compra de planter i l'actuació de replantació) i, per altra, la compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament amb l'Institut Català de Finances (ICF) amb la bonificació del 100% dels interessos.

I en el cas de les comunitats de regants, els ajuts consisteixen en un ajut per hectàrea adherida a la comunitat de regants, per compensar la disminució del consum d'aigua durant el període de recuperació del potencial productiu, i en un ajut a la restauració d'infraestructures de regulació i control.

Notícies relacionades