El Departament de Treball destinarà 23,6 milions d'euros per a estimular l'ocupació a les Terres de l'Ebre

Amb aquesta acció es preveu beneficiar més de 9.000 persones l'any vinent per a fomentar el desenvolupament econòmic a la zona

Una imatge d'una Oficina de Treball. FOTO: ACN.
Redacció / Tortosa

Del total pressupostat, 14,7 milions es distribuiran a través dels programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). La resta es destinarà a programes per la inserció al mercat de treball (7,2 milions), programes de treball per a les persones amb discapacitat (1,1 milions) i foment de l'economia social, l'autoocupació i el treball autònom (574.000 euros).

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà l'any que ve 23,6 milions d'euros a polítiques per activar, estimular i fomentar l'ocupació i el desenvolupament econòmic a les Terres de l'Ebre. D'aquests, 14,7 milions es distribuiran a través dels programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). La resta es destinarà a programes per la inserció al mercat de treball (7,2 milions), programes de treball per a les persones amb discapacitat (1,1 milions) i foment de l'economia social, l'autoocupació i el treball autònom (574.000 euros). Es preveu beneficiar 9.237 persones al territori. També hi haurà 1,6 milions d'euros per reparar els danys de l'incendi de la Ribera d'Ebre.

Entre les novetats i actuacions previstes també s'inclou un pla de qualificació en Tecnologia Mòbil, per formar i qualificar professionals en diferents àmbits TIC que requereix el mercat laboral, un pla pilot de Certificats de Professionalitat en instituts, un programa d'aprenentatge per a la professionalització destinat a persones en situació de desocupació i en risc d'exclusió social i laboral, un de formació en el marc de la campanya agrària, i un treball per ocupacions, a través d'un portal amb informació de l'Observatori del Treball i Model Productiu sobre ocupacions en el mercat de treball, útil per prendre decisions sobre orientació professional.

Notícies relacionades