El Port, seu de la construcció i càrrega d'una planta de gas per als Estats Units de més de 5.000 tones

Els treballs els du a terme l'empresa alemanya Linde i l'estructura té una alçada similar a un edifici de nou plantes

Una imatge de la planta de gas que s'està construint al Port de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La construcció forma part de Project Cargo, una de les apostes del Port de Tarragona per aconseguir una major diversificació dels tràfics marítims.

El Port de Tarragona està sent l'escenari d'una estructura colossal amb destí als Estats Units. L'empresa alemanya Linde AG Engeneering està construint una planta de gas de 5.352 tones que s'instal·larà a la localitat de Corpus Christi (Texas) en una de les prolongacions del Moll de Cantàbria, en una de les zones destinades a Project Cargo -construcció de grans estructures industrials a Tarragona i posterior transport per mar al lloc on han de formar part d'algun complex-.

L'estructura que està construint Linde té les mides similars a un edifici de nou plantes i els treballs duraran 12 mesos. El projecte es fa amb la col·laboració de l'emresa d'enginyeria Fagioli. L'enorme estructura es transportarà mitjançant un vaixell Rolldock de l'empresa Roll Group. Es tracta d'un vaixell semi submergible.

Project Cargo és una de les apostes del Port de Tarragona per aconseguir una major diversificació dels tràfics marítims. La infraestructura portuària del Port permet desenvolupar aquest servei per les particularitats que presenta respecte als seus competidors: una bona climatologia que permet que gairebé la totalitat dels projectes es realitzin en esplanades a l'aire lliure, i la possibilitat d'embarcament directe des del moll.

Notícies relacionades