El Port de Tarragona demostra la seva solvència en cas d'incident químic

Les instal·lacions del Moll de la Química han estat l'escenari del simulacre fet amb Tepsa i Protecció Civil de la Generalitat evidencia la coordinació i la resposta eficaç dels agents implicats

Una imatge d'un dels instants en què s'ha dut a terme el simulacre. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Durant l’incident simulat s’ha recreat un vessament de 13.183 quilograms de metanol. Aquest fet ha obligat a activar el Pla d'Autoprotecció  del Port de Tarragona (PAU) a nivell 2, així com el PLASEQCAT i el Pla Interior Marítim (PIM) en fase d'alerta.

El Port de Tarragona es troba preparat per a resoldre qualsevol incident químic. El simulacre que s'ha fet aquest migdia a les instal·lacions del Moll de la Química han demotrat la ràpida resposta dels tècnics del Port, l'empresa Tepsa i Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

L'exercici ha consistit en el suposat sobreeiximent d'un tanc de l'empresa Tepsa durant l'operativa de descàrrega del vaixell, amb el consegüent vessament de 13.183 quilograms de metanol. Aquest fet ha obligat a activar el Pla d'Autoprotecció del Port de Tarragona (PAU) a nivell 2, així com el PLASEQCAT i el Pla Interior Marítim (PIM) en fase d'alerta.

L'inici de la intervenció ha començat quan des de la terminal portuària de TEPSA s'ha detectat el vessament de metanol i, ha activat el seu pla d'autoprotecció i PIM. Com a primera actuació s'ha evacuat a tot el personal que estava operant a la cubeta afectada i s'ha confinat al personal a l'edifici d'operacions.

La prova s'ha dut segons els plans d'actuació previstos i ha estat un èxit de coordinació i d'eficiència.

Notícies relacionades