L'Ajuntament de Salou invertirà 27 milions d'euros en quatre anys per a millores en el municipi

Una nova biblioteca, la remodelació de la zona de Carles Buigas, el mercat municipal i un nou edifici de serveis socials, principals inversions

Una imatge de la presentació del pla d'inversions. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

“Hi haurà una transformació molt important de la ciutat, amb actuacions de micro i macro política. Volem que les persones gaudeixin cada vegada més de l'espai públic", ha dit l’alcalde Pere Granados.

L'Ajuntament de Salou ha aprovat un pla d'inversions molt ambiciós que permet fer una despesa de 27.332.600 d'euros en un període de quatre anys. Així, una de les actuacions principals és la remodelació de la zona de Carles Buigas, amb un pressupost de 2,75 milions d'euros i les obres començarien l'octubre del 2020. L'objectiu de la intervenció és fer una nova avinguda que s'incorpori al Passeig de Jaume I i al Passeig Miramar.

El pla d'inversions preveu la construcció d'una bona biblioteca -al costat del centre Atenea-, amb un pressupost de 3,6 milions d'euros i un nou edifici per al departament de Serveis Socials, amb un pressupost de 2 milions. Aquest últim es construirà on hi ha l'Espai Mas, zona on també es farà el nou jutjat de Pau i els Serveis d'Ocupació Municipal.

El carrer del Terrer també és un projecte que està redactat i previst en aquest pla. D'aquesta manera ja es podran iniciar les obres, que consistiran en una renovació de les voreres del carrer i dels voltants amb un pressupost total d'1.275.000 euros. Segons els dirigents de Salou, el Mercat Municipal es remodelarà entre el 2020 i el 2021, una actuació que millorarà tota la zona des del punt de vista comercial.

El pla contempla, també, dos apartats relatius a la millora d'equipaments i via pública, dos àmbits d'actuació que s'emporten un total de 12.161.000 d'euros, des de 2020 fins a 2023, distribuïts en 4.285.000 d'euros per a equipaments i 7.875.000 per a via pública.

"És un pla d'inversions realista i necessari per continuar la transformació del nostre municipi", ha dit el regidor David González. Per la seva banda, l'alcalde Pere Granados ha destacat que "hi haurà una transformació molt important de la ciutat, amb actuacions de micro i macro política. Volem que les persones gaudeixin cada vegada més de l'espai públic".

Notícies relacionades