La Diputació premia l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i els cinc restaurants amb estrella Michelin

Els guardons es van entregar durant la 29a Nit del Turisme que es va celebrar a la Tàrraco Arena Plaça (TAP)

Els premiats al final de la gala de la Nit del Turisme. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els premis Costa Daurada i Jordi Cartanyà van comptar amb la presència del president del Parlament de Catalunya Roger Torrent. Durant l’entrega dels guardons als fins ara cinc restaurants de la demarcació que tenen una estrella Michelin es va fer referència al recent distingit amb una estrella, Deliranto, de Salou.

La Diputació de Tarragona va entregar ahir al vespre els premis Jordi Cartanyà i Costa Daurada en el marc de la 29a Nit del Turisme impulsada per aquesta administració. Així, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita va rebre el premi Jordi Cartanyà en la categoria de 'litoral', per la campanya de desestacionalització turística #laràpita365. El premi Jordi Cartanyà en la categoria 'interior' va ser pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà per la Ruta del Trepat, impulsada per aquesta institució juntament amb la DO vinícola Conca de Barberà.

Per la seva banda, el premi Costa Daurada va anar a parar a mans dels cinc restaurants que fins fa un parell de dies ostentaven una estrella Michelin a la demarcació de Tarragona, Can Bosch i Rincón de Diego (Cambrils), Villa Retiro (Xerta) i Les moles i l'Antic Molí (Ulldecona). Durant aquesta entrega de premis es va esmentar el nou restaurant de la demarcació que s'ha afegit al llistat d'establiments amb una nova estrella, Deliranto (Salou) que va aconseguir aquesta distinció dimecres al vespre.

Un sector potent

La gala, que es va fer a la Tàrraco Arena Plaça (TAP) va servir per a remarcar la força del sector turístic a la demarcació e Tarragona on s'han rebut 5,3 milions de visitants que han fet un total de 20,4 milions de pernoctacions aquest any 2019. Aquestes dades suposen un retrocés d'un 3% en relació amb el 2018 per culpa de la recuperació de mercats competidors com Turquia, Grècia o els països del nord d'Àfrica. Roger Torrent, a més, va voler destacar que el turisme representa el 12% del PIB català.

Notícies relacionades