Unió de Pagesos alerta del baix preu de l'avellana en relació amb Turquia i Itàlia

La Llotja de Reus registra un preu de 0,45 euros per lliura inferior a la llotja de referència turca i de 0,85 euros menys que la italiana

L'avellana de la Llotja de Reus cotitza per sota dels seus principals rivals mediterranis. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

El sindicat assegura que no hi ha motius per mantenir uns preus tan baixos “fins i tot per sota dels costos de producció”.

El sindicat Unió de Pagesos ha denunciat públicament el baix preu de l’avellana en les cotitzacions a la Llotja de Reus en relació amb les llotges de referència de Turquia i Itàlia. Així, segons el sindicat, el preu de l’avellana a Reus, que actualment és d’1,55 euros per lliure, és 0,45 euros inferior a la de la llotja de Trabzon (Turquia) i de 0,85 euros menys que la italiana.

El sindicat demana respostes que expliquin "els baixos preus de l'avellana a Catalunya, els preus publicats per Llotja de Reus i els preus que liquiden les cooperatives". Unió de Pagesos considera que cal abordar aquesta greu problemàtica entre tot el sector, ja que "no hi ha raons de mercat per mantenir els preus que reben els productors catalans, fins i tot per sota els costos de producció".

Notícies relacionades