El turisme nàutic, tema central de la jornada de l'Estació Nàutica a l'Hospitalet de l'Infant

Un centenar de professionals van participar en una trobada que duia per nom “Les activitats nàutiques: un actiu per donar valor afegit al nostre litoral”

Un instant de la jornada a l'Hospitalet de l'Infant. FOTO: CEDIDA.
Redacció / L'Hospitalet de l'Infant

El secretari general de l'Associació Espanyola d'Empreses Nàutiques (ANEN) va destacar que el 40% de les noves embarcacions que es matriculen es destinen a xàrter.

Un centenar de persones va prendre part en la primera jornada tècnica de l'Estació Nàutica Costa Daurada que va tenir lloc a l'Hospitalet de l'Infant i que va girar al voltant de la situació actual del turisme nàutic i la nàutica d'esbarjo al litoral tarragoní, així com de les seves perspectives de futur.

La jornada va dur el nom de "Les activitats nàutiques: un actiu per donar valor afegit al nostre litoral" i va reunir diferents experts, en la gestió i la reglamentació de les activitats al mar, amb empresaris d'activitats nàutiques, nàutica recreativa, representants d'ajuntaments i d'altres institucions.

El secretari general de l'Associació Espanyola d'Empreses Nàutiques (ANEN) Carlos Sanlorenzo va destacar la importància en el lloguer d'embarcacions. Segons el secretari general d'ANEN, ara mateix, el 40% de les noves embarcacions que es matriculen es destinen a xàrter. Sanlorenzo va destacar també la importància del lloguer d'embarcacions a les Balears i a Catalunya i va qualificar aquesta zona com "la Florida del Mediterrani".

En la Jornada hi va participar també la capitan marítima de Tarragona, Núria Obiols, que va parlar sobre les activitats nàutiques de temporada i les claus per a la seva correcta tramitació, així com de les habilitacions de les titulacions nàutiques. També hi va intervenir Miquel Guarner, secretari general de l'Associació d'Empresaris d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics de Catalunya (ADIN), que va presentar el nou registre d'embarcacions xàrter de Catalunya que ha d'evitar la pràctica il·legal de lloguer d'embarcacions al litoral català.

Notícies relacionades