Salou contracta deu persones en situació d'atur de llarga durada

Són aturats que han exhaurit les prestacions i el consistori els hi ha donat feina arran del programa "Treball i formació 2019" del Servei d'Ocupació de Catalunya

L'alcalde de Salou Pere Granados parla amb les deu persones contractades. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

El programa "Treball i formació 2019" és una formació transversal de 60 hores que engloba diferents àmbits: prevenció de riscos laborals, drets i deures del treballador, Pla d'Igualtat, ISO 14.001 i Q de Qualitat, reciclatge i gestió mediambiental, i plans d'emergència.

L’Ajuntament de Salou ha contractat 10 persones que es trobaven en situació d'atur, i en risc d'exclusió laboral per qüestions d'edat i d'haver exhaurit les prestacions a través del programa “Treball i formació 2019” del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). ls llocs de treball són: auxiliar administratiu, peó paleta/pintor, conserge i agent cívic, amb contractes de 6 o 12 mesos.

El programa “Treball i formació 2019” és una formació transversal de 60 hores que engloba diferents àmbits: prevenció de riscos laborals, drets i deures del treballador, Pla d'Igualtat, ISO 14.001 i Q de Qualitat, reciclatge i gestió mediambiental, i plans d'emergència.

El programa Treball i Formació 2019 s'adreça a persones amb les següents característiques:

-PANP: persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts; preferentment, majors de 45 anys.

-PRGC: persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

Així doncs, l'Ajuntament ha contractat 10 treballadors/es, en total: 5 de la línia PANP, de sis mesos; 2 de la línia PANP, de 12 mesos; i 3 de la línia PRGC, de sis mesos. Els precandidats per formar part del projecte són seleccionats/derivats pel SOC.

Aquesta actuació contribueix a assolir els resultats definits per a l'objectiu específic del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Catalunya 2014-2020: millorar l'ocupabilitat de les persones aturades o inactives, especialment, d'aquelles amb més dificultats d'accés al mercat laboral, per mitjà de l'adquisició d'experiència professional.

Notícies relacionades