Tarragona lidera l'increment en el preu de lloguer de tota Catalunya

La demarcació registra un augment del 14,76% el 2019 i el preu mitjà se situa en els 934 euros

Un anunci d'un pis de lloguer. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Les dades, aportades pel portal pisos.com, difereixen de les que va publicar fa uns dies Idealista, on l’augment del lloguer a Tarragona havia estat del 9,4%.

La demarcació de Tarragona va experimentar l'increment més gran de preus en el mercat de lloguer de tota Catalunya l'any 2019. Així ho assegura un estudi fet per pisos.com que afirma que l'augment a la demarcació va ser del 14,76%, un fet que deixa el preu mitjà del lloguer a Tarragona en 934 euros. Rere les comarques tarragonines, Lleida, amb un augment del 14,13%, Girona (9,7%) i Barcelona (6,12%). El preu mitjà a Barcelona és de 1.949 euros i a Lleida de 680 euros (a Girona, de 916 euros). Les dades de pisos.com contrasten amb les que va publicar fa uns dies Idealista, que situava l'increment de preus a Tarragona en un 9,4%.

"Aquests increments del preu del lloguer posen en relleu el gran desequilibri existent entre l'oferta i la demanda. El 2019 ha marcat un punt d'inflexió en el mercat del lloguer", ha comentat el director d'estudis de pisos.com, Ferran Font. "Tot i que la bombolla està descartada, ha estat inevitable que el repunt accelerat i excessiu de la taxa d'esforç dels inquilins hagi arribat fins al terreny polític", ha valorat Font, que apunta que les lleis i mesures que pugui aplicar el govern introduiran "serioses diferències" entre regions i ciutats.

Notícies relacionades