Acord polític a Tarragona per exigir millors horaris de tren i el pas de les mercaderies per l'interior

El Govern convoca els alcaldes del Pacte per a les Infraestructures a una reunió el 5 de febrer

L'alcalde Pau Ricomà després de la junta de portaveus. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L’alcalde Pau Ricomà ha recordat que, a més de reivindicar els problemes crònics que pateixen, la prioritat serà reconduir el "desgavell" dels horaris dels trens i aconseguir freqüències "racionals" que connectin millor la ciutat amb la resta del Camp de Tarragona i amb Barcelona.

Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Tarragona han consensuat un acord per exigir millors horaris de tren i el pas dels combois de mercaderies per l'interior. Segons ha explicat l'alcalde Pau Ricomà l'acord s'ha assolit aquest dijous en una reunió extraordinària de la junta de portaveus. L'entesa es traduirà en l'aprovació d'una declaració institucional en el plenari del 30 de gener i en la convocatòria d'un acte informatiu obert a la ciutadania i a les entitats per tal de traslladar-los la postura del consistori. A més, el Govern ha convocat els alcaldes del Pacte per a les Infraestructures a una reunió el 5 de febrer en la qual preveuen refermar la unitat del territori en la defensa del ferrocarril.

En declaracions als mitjans, l'alcalde ha agraït als partits polítics la "predisposició absoluta" a arribar a un consens i permetre que Tarragona pugui tenir "una posició unitària" sobre aquesta qüestió. L'alcalde ha recordat que, a més de reivindicar els problemes crònics que pateixen, la prioritat serà reconduir el "desgavell" dels horaris dels trens i aconseguir freqüències "racionals" que connectin millor la ciutat amb la resta del Camp de Tarragona i amb Barcelona.

Ricomà també ha apuntat que els grups municipals estan d'acord en reclamar que "les mercaderies no poden passar per on viuen les persones i pel costat dels càmpings". Per aquest motiu, l'alcalde ha indicat que demanaran l'impuls d'un estudi d'impacte ambiental per a aconseguir el pas d'aquesta mena de combois per l'interior. La intenció, segons ha afegit Ricomà, és que aquest sigui "un tema de ciutat" que uneixi els partits, les entitats, les plataformes i els col·legis professionals.

D'altra banda, l'alcalde ha avançat que el 5 de febrer el Govern ha convocat una reunió del Pacte per a les Infraestructures, que aplega els alcaldes de Tarragona, Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca. El batlle s'ha mostrat confiat que "la pressió" que estan exercint es tradueixi en resultats.

Notícies relacionades