El sindicat CCOO convoca una vaga general a la petroquímica de Tarragona a principis de febrer

UGT decidirà el dijous que ve si secunda l'aturada en una assemblea de delegats del sector

Una imatge de la planta d'IQOXE abans de l'explosió. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

CCOO ha explicat que en el marc de la jornada de vaga es planteja fer una manifestació que farà aturades i concentracions davant la seu dels governs català i estatal a Tarragona, a la seu de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i a la de l'Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona (AEST).

CCOO convocarà vaga general de 24 hores a la petroquímica de Tarragona durant la primera quinzena de febrer arran de l'explosió a Iqoxe, que ha causat tres morts. Així ho ha decidit la Coordinadora de delegats i delegades del sindicat de les empreses principals i auxiliars dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona en una reunió mantinguda aquest divendres. El sindicat ha afirmat que es planteja la vaga "es faci conjuntament amb la UGT" i ha insistit que cal implicar el conjunt de la ciutadania del Camp de Tarragona i interpel·lar-la perquè se sumi a la mobilització, que ha afirmat que "va més enllà de l'àmbit estrictament laboral". La UGT ha assegurat en un comunicat que està valorant d'afegir-se a la vaga general del sector i ha convocat una assemblea de delegats per dijous que ve, 23 de gener, per a decidir-ho.

CCOO ha explicat que en el marc de la jornada de vaga es planteja fer una manifestació que farà aturades i concentracions davant la seu dels governs català i estatal a Tarragona, a la seu de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i a la de l'Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona (AEST). L'objectiu és exigir que es garanteixi la seguretat de les persones que treballen al sector, així com de la ciutadania en general, "i es posi fi a la creixent precarietat laboral que es dona".

En aquest sentit, ha afirmat que cal exigir a les empreses la concreció de plans i mesures per garantir la seguretat dels treballadors dels polígons petroquímics de Tarragona, tenint en compte l'anàlisi dels darrers accidents. A més, ha demanat al Govern "que exigeixi i garanteixi el compliment estricte, per part de les empreses, de tot allò relacionat amb la seguretat dels treballadors i de la ciutadania del Camp de Tarragona".

CCOO ha explicat que un dels objectius que vol aconseguir amb l'aturada és la participació "efectiva i real" dels sindicats més representatius del sector en les meses tècniques i els organismes que es creïn des de l'administració per analitzar el pla d'emergència Plaseqcat, els plans interiors de les companyies i la resta de qüestions relatives a la seguretat. També ha reclamat la participació dels sindicats en les investigacions dels accidents que duu a terme la Inspecció de Treball.

Per últim, ha reivindicat la creació d'un comitè intercontractes de salut laboral dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona i que es garanteixi l'estabilitat en l'ocupació.


UGT convoca assemblea de delegats pel 23 de gener

D'altra banda, UGT està a l'espera de reunir els seus representants per prendre una decisió. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que està valorant convocar una vaga sectorial a Tarragona conjuntament amb CCOO. Per aquest motiu, ha convocat una assemblea de delegats de les empreses principals i auxiliars del sector químic tarragoní pel 23 de gener on es decidiran les possibles mobilitzacions. Durant la setmana que ve, el sindicat es vol reunir amb les diverses administracions i amb l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT).

Notícies relacionades