Les actuacions per reparar els danys al Delta pugen a més de 8 milions d'euros

Les obres aniran a càrrec de la Generalitat, l'Estat i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

Una imatge dels desperfectes a la platja de la Marquesa (Deltebre). FOTO: ACN.
Redacció / Deltebre

El conseller Damià Calvet ha assegurat que cal entomar mesures estructurals com solucionar el fet que els sediments no arriben al Delta.

El conseller de Territori i Sonstenibilitat, Damià Calvet, ha quantificat en gairebé 10 milions d’euros les actuacions que caldrà fer per a reparar els danys que la tempesta Glòria ha fet al Delta de l’Ebre.

Calvet ha assegurat que les actuacions no serviran només per solucionar els desperfectes sinó per prendre mesures que permetin que no es repeteixi una situació com la d'aquests dies. Entre d'altres, ha apuntat a solucionar el canal perimetral, establir un sistema de bombeig o fins i tot estudiar mesures imaginatives com un sistema inflable que pugui protegir el Delta davant de l'embat de la mar.

En números, ha explicat que només la defensa del canal perimetral requerirà entre 5 i 6 milions d'euros, crear un sistema de bombes en algunes zones, entre 1,5 i 2 MEUR, i reparar-ne l'actual un milió més per al bombament. Calvet ha dit, però que aquestes actuacions no les ha de finançar exclusivament la Generalitat sinó també l'Estat i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

Paral·lelament, ha explicat que cal entomar mesures estructurals com solucionar el fet que els sediments no arriben al Delta.
 

Notícies relacionades