Els genis dels fogons ofereixen el seu millor repertori en la cloenda del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona

El sopar, al castell de Vila-seca, tanca d'aquesta manera 400 dies d'impuls a la gastronomia de les comarques del Camp

Un dels plats que es van servir durant el sopar. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

12 cuiners de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan van plantejar un recorregut sensorial pel territori a través dels seus plats.

La tercera edició del Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona va posar anit el punt i final amb un sopar al castell de Vila-seca. Un total de 12 cuiners de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan van plantejar un recorregut sensorial pel territori —inspirant-se en la mirada dels artistes universals Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso— a través dels seus plats. Es tancava així el projecte anomenat “La cuina dels genis”, un procés creatiu i col·laboratiu de cuiners, productors agroalimentaris, gestors turístics i experts dels museus i centres d'interpretació del Paisatge dels Genis, dut a terme durant 15 mesos.

"L'ecosistema gastronòmic és un element important per treballar per la cohesió social i el sentiment de pertinença, a través de la cuina amb aliments autòctons arrelats al territori", diu Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia. Durant el sopar es van tastar un total de 18 creacions gastronòmiques i 8 vins de les comarques tarragonines, i hi van participar una quarantena de prescriptors turístics culturals i gastronòmics nacionals i internacionals.

“La cuina dels genis” ha estat una iniciativa coorganitzada per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, l'Agència Catalana de Turisme, El Paisatge dels Genis i el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

"L'acció d'avui [ahir pel lector] forma part d'un pla cooperat d'estar al costat de les iniciatives del territori per treballar plegats a l’hora de reivindicar la gastronomia com un element identitari, que ens permet posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica als mercats internacionals i, alhora, també permet donar a conèixer l'enorme varietat i qualitat del turisme gastronòmic entre el mateix públic català", diu David Font, director de l'Agència Catalana de Turisme.

“La cuina dels genis” és una iniciativa que va sorgir arran del “Paisatge dels genis”, una oferta de turisme cultural a Costa Daurada i Terres de l'Ebre impulsada pels Ajuntaments de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i gestionada amb la col·laboració del Departament d'Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat.

Durant l'any s'elaborarà un calendari gastronòmic al Paisatge dels Genis, que comptarà amb noves programacions com 'El mes de març Picassià' amb activitats gastronòmiques i culturals a Horta de Sant Joan i d'altres jornades ja consolidades, com la del calçot a Mont-roig aquest mes de febrer.

Notícies relacionades