Mig miler de participants formaran part en la First Lego Reus-Tarragona

Formaran part de 32 equips que competiran el 8 de febrer a Reus en una iniciativa organitzada per la URV

Una imatge de la presentació que s'ha fet aquest matí. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Els equips estudiaran com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien. Junts crearan solucions innovadores per construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia actuals.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la URV organitza aquest 8 de feber la novena edició del For Inspiration and Recognition of Science and Technology (FIRST) LEGO League que es farà a les instal·lacions de firaReus. Segons els organitzadors, es preveu la participació de gairebé 500 participants entre categories sènior (nens de 10 a 16 anys) i júnior (de 6 9) en una edició on els equips estudiaran com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien. Junts crearan solucions innovadores per construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia actuals.

Els equips sènior participen en el desafiament que enguany porta per nom City Shaper i a més, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO® MINDSTORMS® per a resoldre les missions que hauran de superar amb els robots. Tot això ho fan també a través dels valors fonamentals de FIRST LEGO League: celebrar el descobriment, la inspiració, el treball en equip i la cortesia professional.

En categoria júnior, els equips participants aniran a Boomtown, una ciutat imaginària on exploraran les necessitats i els reptes de la comunitat. Amb l'observació de l'entorn, fan servir la seva imaginació per resoldre un problema i crear un edifici on sigui més fàcil i agradable viure, i també conviure amb els altres.

Notícies relacionades