La URV, pionera a l'estat en l'ensenyament d'un programa per investigar accidents a la indústria

S'anomena Causelink for EDU i ja s'utilitza en vuit universitats americanes i australianes

Imatge d'una indústria, entorn on s'aplica el programa. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El programa és una eina per investigar incidents i seguir un procediment d'anàlisi de causes de manera lògica i intuïtiva i s’oferirà en els graus de Química, Enginyeria Química, Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris i al Màster universitari en Prevenció de Riscos Laborals.

La Universitat Rovira i Virgili es convertirà en la primera universitat europea que oferirà el programa Causelink for EDU, una eina per investigar incidents i seguir un procediment d'anàlisi de causes de manera lògica i intuïtiva. L’aplicació, de l’empresa de software Sologic, ja s’utilitza en vuit universitats americanes i australianes i suposarà un complement a la formació dels estudiants dels graus que tenen sortides laborals relacionades amb la indústria.

La URV oferirà aquest programa dins dels estudis de Química, Enginyeria Química, Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris i al Màster universitari en Prevenció de Riscos Laborals. Es tracta d'una prova pilot, ha explicat la rectora, Maria José Figueras, durant la presentació de l'acord, que "es pot estendre a d'altres àmbits perquè és aplicable a qualsevol problema".

Aquest software guia les persones que investiguen un accident en la recopilació d'informació, la definició del problema, anàlisi de les causes, les accions preventives i correctives i, finalment, es genera un informe final. "El programa - resumeix Joan de Torres, representant de l'empresa Sologic a Europa- t'ajuda a representar un problema a partir de totes les causes que l'han produït".

"Causelink for EDU posa a l'abast dels estudiants les noves tecnologies que s'utilitzen a la indústria, de manera que quan arriben al món professional tenen les competències que adquireixen durant els estudis i també els coneixements de les eines", diu Montse Ferrando, directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química de la URV.

Notícies relacionades