L'AEQT demana que no es posi en dubte la seguretat a les empreses químiques arran de l'explosió a IQOXE

L'assocació ha anunciat que posarà en marxa un pla d’accions lligat a escoltar de manera permanent el territori i rebutja la vaga convocada per avui

Una imatge de l'empresa accidentada Iqoxe. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L’entitat assegura que el sinistre "ha de servir d'aprenentatge per millorar la gestió del risc d'una manera més efectiva".

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha demanat que no es posi en dubte la seguretat a les companyies que formen el complex petroquímic arran de l'explosió a IQOXE. En un comunicat, l'entitat ha considerat que és "esbiaixat generalitzar a partir de situacions puntuals i excepcionals" i ha apuntat que el sinistre "ha de servir d'aprenentatge per millorar la gestió del risc d'una manera més efectiva". Alhora, l'organització ha rebutjat la vaga a la petroquímica convocada per CCOO i UGT per avui. "L'AEQT la respecta però creu que no és el camí eficaç per assolir millores", i ha remès a "les taules de diàleg obertes" per trobar solucions a la gestió de les emergències i l'augment de la seguretat.

En aquest sentit, l'entitat s'ha mostrat partidària "de continuar impulsant el diàleg entre tots els agents territorials com a fórmula per a retornar la normalitat al sector i avançar en la seva millora continuada". També han defensat "la necessitat" que s'arribi fins al final en la investigació i s'esclareixin les causes del sinistre, "per tal de poder extreure'n tots els aprenentatges i millores possibles".

A banda, l'AEQT ha anunciat que "posarà en marxa un pla d'accions lligat a escoltar de manera permanent el territori, a ampliar i consolidar les relacions amb els diferents agents i representants, i a transmetre coneixement i a proposar millores".

Finalment, l'organització ha recordat que el seu paper és "defensar els interessos comuns de les empreses associades" i que entre les seves competències no hi ha "fiscalitzar o inspeccionar" els seus membres.

Notícies relacionades