Els partits polítics de Tarragona s'uneixen per demanar que les mercaderies passin per l'interior

Volen que s'acceleri la provisionalitat actual i demanen que el transport per ferrocarril abandoni la línia de costa

Els representants dels grups polítics davant l'estació de tren de Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Mentre estigui en funcionament el tercer fil, es reivindica que es prenguin "mesures per pal·liar els efectes negatius del pas de trens de mercaderies sobre els habitatges, equipaments i instal·lacions turístiques que es troben prop de les vies de la línia de la costa".

Diputats de tots els partits amb representació al Parlament han signat una proposta de resolució per reclamar que les mercaderies passin per l'interior del territori i no per la costa. Les formacions demanen al Govern que insti l'Estat a "reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa", que encara s'ha d'acabar de construir. També s'apunta la "necessitat de considerar urgent la construcció d'una plataforma ferroviària per mercaderies". Mentre estigui en funcionament el tercer fil, es reivindica que es prenguin "mesures per pal·liar els efectes negatius del pas de trens de mercaderies sobre els habitatges, equipaments i instal·lacions turístiques que es troben prop de les vies de la línia de la costa".

La unitat s'ha evidenciat aquest dijous amb una foto davant l'estació de tren de Tarragona, en la qual hi han participat els diputats tarragonins Francisco Domínguez (Cs), Eusebi Campdepadrós (JxCat), Raquel Sans (ERC), Carles Castillo (PSC) i Yolanda López (Catalunya - En Comú Podem), a més de la consellera de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel. El Partit Popular no ha estat present a l'acte, si bé també ha signat la proposta de resolució.

Els representants polítics han posat en valor que tots els grups s'hagin posat d'acord per subscriure un text en el qual han hagut de renunciar a alguns aspectes per assolir la unitat. Carles Castillo (PSC) fins i tot ha parlat de "l'inici del futur 'lobby' tarragoní". "El territori ens ho exigia", ha apuntat.

La principal petició és que la Generalitat insti l'Estat a "reduir al màxim la provisionalitat" del tercer fil ferroviari per la línia de la costa i, per tant, es projecti una nova línia que faci que les mercaderies circulin per l'interior. Això també ha de permetre que els viatgers no hagin d'anar a agafar el tren fora dels nuclis urbans, com ha passat amb l'entrada en funcionament del nou tram del corredor mediterrani a ciutats com Cambrils, Salou o, fins i tot, Tarragona amb el cas dels Euromed.

Notícies relacionades