Tortosa i Airbnb signen un acord per potenciar el turisme sostenible

La ciutat desplegarà el programa Healthy Destinations Lab de l'empresa que consisteix en una sèrie de tallers per a millorar "l'hospitalitat" dels tortosins

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de Tortosa, Sisco Pepió, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i Carlos Lascorz, gerent de màrquieting d'Airbnb. FOTO: ACN.
Redacció / Tortosa

Tortosa pren el relleu d'Igualada, on s'ha desenvolupat una metodologia per fomentar un turisme sostenible a noves destinacions aprofitant l'ús de la tecnologia.

Tortosa desplegarà el programa Healthy Destinations Lab d’Airbnb amb el qual es vol potenciar el turisme sostenible i de proximitat. Es tracta d'un pla d'activitats desenvolupat entre les institucions i Airbnb per enfortir les capacitats dels agents turístics del territori en turisme sostenible. El primer que es fa és un laboratori d'idees, a partir trobades amb el sector turístic i la ciutadania de la zona. L'Ajuntament i l'empresa han signat un acord aquest dilluns i es faran dos tallers, al març i al maig, per confeccionar el pla. La iniciativa s'ha fet abans a Igualada per posar l'ús de la tecnologia al servei del turisme sostenible.

Amb aquest programa de turisme sostenible es desenvoluparan tallers temàtics i activitats de co-creació que permetran als negocis locals i els ciutadans "millorar la seva hospitalitat i crear noves experiències". També permetran potenciar l'ús de recursos infrautilitzats i la creació d'experiències que fomentin la diversificació del turisme i permetin a la gent local aprofitar els seus coneixements i les seves aficions.

"Tothom pot participar donant la seva visió de com ha de ser aquest turisme sostenible, i pensar en les línies estratègiques de com ha de ser el turisme de proximitat", ha destacat Carlos Lascorz, gerent de màrqueting d'Airbnb a Espanya i Portugal.

Tortosa pren el relleu d'Igualada, on s'ha desenvolupat una metodologia per fomentar un turisme sostenible a noves destinacions aprofitant l'ús de la tecnologia. A l'Anoia, l'any passat el nombre de viatgers a través d'Airbnb va créixer un 50%, i els turistes provinents de Catalunya van incrementar en un 71%. A Igualada ciutat, les xifres van ser similars, amb un increment del quasi el 40% d'arribades totals de viatgers, i un augment del 72% de viatgers amb domicili de la resta del país.

Notícies relacionades