Llum verda per a la segona fase de les obres de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls

El ministeri d'Agricultura ha signat el conveni que permet la Generalitat desencallar un projecte que compta amb una inversió de cinc milions d'euros

La consellera Teresa Jordà, amb els representants de la Comunitat de Regants de Valls i el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, conversant davant la bassa de captació de la comunitat en una imatge del mes de maig de l'any passat. FOTO: ACN.
Redacció / Valls

El projecte, que afectarà 470 hectàrees, principalment del municipi de Valls i en menor mesura de Vallmoll (6 hectàrees), i ateny uns 450 propietaris, que assumiran el 10,5% del projecte.

La Comunitat de Valls és més a prop de disposar de la segona fase de la xarxa de reg després de que el ministeri d’Agricultura hagi signat el conveni que permet al departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació desencallar i poder executar les obres de modernització del reg a la zona dels Torrents de Valls, aturades des del 2014.

La Generalitat invertirà cinc milions d’euros fins el 2023 en aquest projecte, que afectarà 470 hectàrees, principalment del municipi de Valls i en menor mesura de Vallmoll (6 hectàrees), i ateny uns 450 propietaris, que assumiran el 10,5% del projecte.

Segons l'executiu català, aquestes obres es van decretar d'interès general l'any 2001 i el Ministeri d'Agricultura només en va executar la primera fase, però va quedar pendent la segona fase que també havia d'assumir el govern espanyol. El principal impediment era que l'Estat havia de retirar la catalogació del reg de Valls com d'interès general. L'acord permet donar continuïtat a la segona fase de les obres de modernització del reg, que executarà la Generalitat i donarà servei a 202 hectàrees.

El projecte preveu la canalització de la sèquia de la Marsala, la construcció d'una bassa de regulació d'aigua i també un sistema de telecontrol i automatització del reg. Els regants assumeixen un 10,5% de l'obra, que en aquesta fase representa uns 500.000 euros. Les obres de la primera fase es van acabar el 2014, amb un cost de 4,4 MEUR.

Notícies relacionades