Salou tindrà quatre trens d'enllaç a Barcelona sense transbord a Tarragona

Els combois començaran a operar a partir del mes vinent tal com ha assegurat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya

Isidre Gavín durant la conferència a la Cambra de Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Salou

Isidre Gavín ha assegurat que treballa per "endreçar" el mapa ferroviari al Camp de Tarragona arran de la "decepció" que ha suposat no poder millorar el servei amb la nova variant de Vandellòs.

L’estació de Salou-Port Aventura tindrà quatre trens d'enllaç directe cap a Barcelona de la línia R-17 —que va de l’estació salouenca a Tarragona— sense transbord a Tarragona. Així ho ha assegurat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en una conferència a la Cambra de Tarragona. Gavín ha assegurat que "és impossible d'entendre i acceptar que una inversió de 700 MEUR que passa per un territori no connecti no doni servei". El representant del Govern ha demanat paciència perquè el projecte del corredor, ha dit, "va per anys i està a mitges encara".

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha reiterat que el Govern s'oposa al fet que l'Euromed no s'aturi a l'Aldea (Baix Ebre) perquè, segons Renfe, "penalitzaria deu minuts el trajecte entre Barcelona i València", i que l'AVLO -l'AVE de baix cost- no tingui parada a Camp de Tarragona ni a Lleida "perquè els trens en aquest tipus de serveis han d'anar plens entre Barcelona i Madrid". Segons Gavín, els arguments de l'operadora ferroviària constaten que prioritza "l'interès comercial per davant de l'interès públic de la ciutadania" i, per contra, el Govern considera que l'alta velocitat de mitjana distància és un servei "d'alt interès públic que cal potenciar".

L'Avant de Tortosa, amb menys demanda de l'esperada

En el cas de l'Avant de Tortosa i Barcelona, amb un tren diari per sentit, el secretari d'Infraestructures ha admès que, tot i oferir un "temps excel·lent" i "un preu competitiu", "de moment la demanda no està responent encara com esperàvem o ens hagués agradat". Gavín ha apuntat, però, que encara hi ha manca d'informació i que aquesta oferta necessita d'un "temps de maduració". El representant del Govern ha recordat que ells volien quatre trens Avant diaris, però que Adif els limitar a un perquè només quedava un solc disponible a l'estació de Sants.

Tren-tramvia

Durant la conferència, Gavín també ha defensat el projecte del tren tramvia del Camp de Tarragona perquè possibilita disposar de servei ferroviari al centre de les ciutats sense que esdevingui una barrera i possibilita una gran transformació urbana. El secretari ha reiterat que volen definir un equip conjunt amb Adif perquè mentre desmantella la via el Govern pugui "anar creant les condicions per construir la nova infraestructura i guanyar temps". Territori planteja la possibilitat que hi hagi algun viaducte o alguna infraestructura que sigui aprofitable per al tren-tram.

En qualsevol cas, Gavín ha garantit que no hi ha "cap obstacle tècnic o econòmic" que impedeixi tirar endavant el projecte, pel qual FGC ja ha adjudicat els estudis informatius. Segons els plans de l'executiu, la intenció és que la xarxa ofereixi un servei cada 20 minuts durant la temporada alta i un cada 40 minuts durant la resta de l'any. Gavín ha apuntat també que, "com en el 99,8% del transport públic, aquest tren-tram també serà deficitari".
 

Notícies relacionades