La Generalitat invertirà 12 milions d'euros per reobrir la Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona

Es convertirà en un alberg que tindrà 524 places; les obres començaran l'any 2022 i es preveu que obri el 2023

Una imatge de l'estat actual de les instal·lacions. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El projecte es destinarà a turisme social, a turisme per a joves, per a famílies i per a col·lectius vulnerables.

La Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona deixarà d'estar en l'oblit. Després de nou anys de tancament i nombrosos projectes sobre el seu futur que mai s'han dut a terme, avui s'ha sabut que la Generalitat invertirà 12,2 milions d'euros per convertir aquesta instal·lació turística que es troba a prop de la platja Llarga de la ciutat en un alberg amb capacitat per a 524 persones.

La instal·lació formarà part de la Xarxa Jove de Catalunya i, segons el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani "aquest projecte que avui presentem es destinarà a turisme social, a turisme per a joves, per a famílies, per a col·lectius vulnerables, perquè tothom tingui oportunitats d'oci i possibilitat de fer turisme".

El nou equipament acollirà 70.000 pernoctacions anuals i comptarà amb un menjador amb una capacitat de 750 places. Es dotarà l'edifici principal de sales polivalents, i habitacions de quatre places amb bany interior amb la possibilitat d'agrupar-se segons les necessitats dels usuaris. Els mòduls d’habitacions disposaran de dos dormitoris de dues i quatre places respectivament, bany i, una part, una sala d'estar. Aquests blocs s'estructuren al voltant d'uns espais comuns dotats amb cuines per alberguistes i espais col·lectius.

"Després de nou anys aconseguim desbloquejar un tema endèmic a la ciutat. La Ciutat de Repòs i de Vacances tindrà per fi un ús per a la ciutadania", ha dit l'alcalde Pau Ricomà. Es preveu que les obres de remodelació comencin el 2012 i finalitzin el 2013, quan les instal·lacions obriran definitivament. A més, la Ciutat de Repòs i de Vacances acollirà el nou centre cívic de Llevant.

Notícies relacionades