La CEPTA diu que el tren-tram no és viable

Afirma que el seu cost s'enfilarà entre els 950 i 1.200 milions d'euros i que no hi haurà suficient demanda

Juan Gallardo durant la compareixença davant dels mitjans. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L’entitat defensa que el més eficient seria reforçar el sistema de transport col·lectiu amb una xarxa d'autobusos elèctrics, i crear nous corredors preferents i carrils Bus-VAO.

La solució de posar en marxa un tren de curt recorregut que enllaci diferents poblacions del Camp de Tarragona podria esdevenir un fracàs. La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) ha posat de manifest aquest matí que s'oposa al tren-tram del Camp de Tarragona que el Govern vol posar en marxa a finals del 2024 perquè el projecte no serà viable per falta de demanda i perquè, segons els seus càlculs, costaria entre 950 i 1.200 milions d’euros.

El cap del gabinet d'estudis de la CEPTA, Juan Gallardo, ha defensat que el més eficient seria reforçar el sistema de transport col·lectiu amb una xarxa d'autobusos elèctrics, i crear nous corredors preferents i carrils Bus-VAO. D'altra banda, la patronal aposta per una nova plataforma ferroviària per a mercaderies per l'interior en lloc de recuperar la línia Reus-Roda.

Notícies relacionades