L'Ajuntament de Reus posposa tres mesos el pagament d'impostos com l'IBI o la brossa

Aquestes mesures formen part d'un paquet per tal d'amortir l'impacte de la crisi del coronavirus en l'economia local

Edifici de l'Ajuntament de Reus. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Entre d’altres actuacions destacades hi ha la d’vançar el pagament de les factures a autònoms i petites i mitjanes empreses per tal de donar-los liquiditat

L’Ajuntament de Reus ha decidit implementar una paquet de mesures per amortir l’impacte de la crisi arran del coronavirus. Així, el consistori reusenc ha decidit posposar per un període mínim de tres mesos el pagament dels següents impostos i taxes: Impost de Béns Immobles, l'impost de vehicles de tracció mecànica, la taxa de recollida d'escombraries i la taxa de gual.

D'altra banda, els titulars de les llicències d'ocupació de via pública -terrasses- no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d'emergència i, per tant, des del passat dissabte que no se'ls cobrarà. De la mateixa manera, els titulars d'establiments que tinguin l'activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial.

El consistori tampoc cobrarà la taxa als marxants dels mercats ambulants i brocanters que hagin vist suspesa l'activitat paradista.

Reus avançarà el pagament de les factures a autònoms i petites i mitjanes empreses per tal de donar-los liquiditat.

Ajornament impostos

L'Ajuntament ha decidit posposar per un període mínim de tres mesos el pagament dels següents impostos i taxes: Impost de Béns Immobles, l’impost de vehicles de tracció mecànica, la taxa de recollida d'escombraries i la taxa de gual.

L’equip de govern també ha aprovat que el consistori indemnitzarà a les empreses que presten serveis ordinaris i no essencials per a l'administració, com ara la neteja escoles, el manteniment de parcs i jardins, la senyalització via pública, etc., que han vist suspesos els seus contractes per raons de causa major.

Com a complement la decisió adoptada per la Generalitat en relació a les beques menjador, l'Ajuntament de Reus està treballant per garantir el pagament de la part municipal. A més, el consistori eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.

Notícies relacionades