El Banc Central Europeu comprarà deute públic per valor de 750.000 milions d'euros per frenar la crisi del coronavirus

Les compres d'actius es faran durant el 2020 tot i que no es descarta ampliar-ho fins l'any vinent

Christine Lagarde. FOTO: ACN.
Redacció / Alcanar

El Consell de Govern rescindirà les compres d'actius nets un cop jutgi que s'ha acabat la fase de crisi de coronavirus, "però en tot cas no abans de finals d'any"

Moviment de primera magnitud del Banc Central Europeu (BCE). L’entitat que dirigeix Christine Lagarde ha decidit fer una compra massiva de deute públics dels estats membres per tal de minimitzar l’impacte a l’economia que té el coronavirus. El BCE comprarà actius per valor de 750.000 euros, superant de molt la xifra dels 120.000 milions que va anunciar el passat 12 de març.

Les compres es realitzaran fins a finals del 2020. Per a la compra de valors del sector públic, l'assignació de referència continuarà estant en mans dels bancs centrals nacionals. El Consell de Govern rescindirà les compres d'actius nets un cop jutgi que s'ha acabat la fase de crisi de coronavirus, "però en tot cas no abans de finals d'any".

En un comunicat el BCE afirma que s'ha compromès a donar suport a "tots els ciutadans de la zona de l'euro" en un moment "extremadament difícil". Per a això, el BCE "garantirà" que tots els sectors de l'economia puguin beneficiar-se de condicions de finançament favorables que els permetin absorbir el xoc. "Això s'aplica per igual a famílies, empreses, bancs i governs", afirma l'entitat.

El Consell de Govern també ha afirmat que farà "tot el que sigui necessari" dins del seu mandat, i en aquest sentit ha afirmat que està "totalment preparat" per augmentar lels seus programes de compra d'actius i ajustar-ne la composició, "tant com sigui necessari i durant el temps que sigui necessari". També ha indicat que explorarà "totes les opcions i totes les contingències" per donar suport a l'economia davant d'aquesta crisi.

Notícies relacionades