La URV ofereix a les autoritats sanitàries el coneixement de 50 investigadors per aturar el coronavirus

La universitat també posarà a disposició dels responsables de Salut laboratoris i aparells per al diagnòstic genètic

Cabina de reacció en cadena de la polimerasa (PCR). FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La URV ha facilitat al Departament de Salut el llistat d'estudiants de darrer any de Medicina i d'Infermeria, que podrien incorporar-se al sistema sanitari a mesura que la situació assistencial, en el territori on pertanyen, ho necessiti

La Universitat Rovira i Virgili ha decidit posar a disposició del ministeri de Ciència i Innovació del govern d’Espanya i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, 50 investigadors per lluitar contra l’epidèmica de coronavirus. Es tracta d’experts en biologia molecular que estarien disposats a ajudar voluntàriament en el diagnòstic, i d'altres que poden contribuir amb coneixements necessaris en aquesta crisi, com ara en neurotoxicologia i psicofarmacologia, i en el desenvolupament de models matemàtics predictius.

A més, la URV posa a disposició de les autoritats sanitàries laboratoris i aparells per al diagnòstic genètic.

D'altra banda, la URV ha facilitat al Departament de Salut el llistat d'estudiants de darrer any de Medicina i d'Infermeria, que podrien incorporar-se al sistema sanitari a mesura que la situació assistencial, en el territori on pertanyen, ho necessiti. Així ho estableix l'ordre que el Ministeri de Sanitat va publicar el 15 de març, que preveu que les autoritats sanitàries puguin subscriure contractes laborals temporals amb estudiants de darrer any de Medicina i d'Infermeria en concepte de suport a la resposta assistencial a l'epidèmia de Covid-19.

Les universitats responen a la crida

Els centres universitaris de l'estat han ofert en 48 hores 206 laboratoris i 307 investigadors experts en les proves de detecció del Covid-19. A més a més, les universitats han fet inventari del material que tenen susceptible de ser utilitzat per contenir l'expansió del coronavirus: 1,7 milions de guants, 75.000 mascaretes, 25.000 bates, 6.000 equips de protecció individual, i 2.300 ulleres de protecció, que ja han posat a disposició de les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades