L'Ajuntament de Reus ingressarà un milió d'euros menys al mes pel coronavirus

El consistori demana a la Generalitat i l'Estat suport per ajudar els municipis

L'alcalde Carles Pellicer en una compareixença de premsa el 13 de febrer passat. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

Tot i això, l'Ajuntament ha avançat el pagament de factures als proveïdors perquè puguin millorar la seva liquiditat. Fins divendres passat, ha pagat 1,3 MEUR de 458 factures, un 42% de les que tenia en tramitació, i aquesta setmana pagarà els 1,8 MEUR restants.

El coronavirus també es fa notar en l’economia municipal. L’Ajuntament de Reus assegura que deixarà d’ingressar un milió d’euros al mes per culpa de l’epidèmia. Segons l’alcalde reusenc, Carles Pellicer, d’aquest milió d’euros, 460.000 euros corresponen a l'empresa Reus Mobilitat i Serveis, 320.000 a l'Ajuntament, 80.000 a Redessa, 60.000 euros a Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, 58.000 euros a Reus Transport, 40.000 euros a l'Agència Reus de Promoció i 30.000 a Reus Esport i Lleure.

"Tot i ser quantitats importants, l'Ajuntament de Reus té cert marge de maniobra a curt termini per seguir mantenint el nivell de prestació de serveis. Però també és evident que la capacitat de la hisenda municipal és limitada", ha afirmat l'alcalde. I ha afegit: "Quan la pandèmia acabi, les empreses, però també les administracions, especialment la local, tindrem una situació de fragilitat econòmica, i caldrà ser responsables en les mesures que adoptem".

El batlle ha exigit als governs de l'Estat i de la Generalitat mesures de suport als ajuntaments per poder atendre millor les noves necessitats de la ciutadania. Tot i això, l'Ajuntament ha avançat el pagament de factures als proveïdors perquè puguin millorar la seva liquiditat. Fins divendres passat, ha pagat 1,3 MEUR de 458 factures, un 42% de les que tenia en tramitació, i aquesta setmana pagarà els 1,8 MEUR restants.

Notícies relacionades