Tarragona perdrà 10 milions d'euros d'ingressos pel coronavirus

L'Ajuntament assegura que des de l'inici de l'estat d'alarma la recaptació de tributs ha caigut un 85%

L'alcalde Pau Ricomà. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Malgrat aquesta situació, l’alcalde Pau Ricomà ha anunciat un pla d’estímul de 500.000 euros.

La factura del coronavirus a l’Ajuntament de Tarragona ja és de 10 milions d’euros. El consistori tarragoní estima que deixarà d’ingressar aquesta quantitat en forma d’impostos per culpa de la pandèmia. De fet, segons el regidor d’Hisenda Jordi Fortuny, la recaptació de tributs ha caigut un 85% des del decret de l’estat d’alarma. Així, d’aquests 10 milions d’euros, pràcticament 8 corresponen a impostos. D’aquests, 4,27 milions són impostos directes i 3,6 indirectes.

Més ajudes

L’alcalde Pau Ricomà va anunciar, però, va anunciar un nou paquet d'ajudes valorat en 550.000 euros, que es divideix en tres blocs. D'una banda, 300.000 euros destinats a ajuts als propietaris dels locals comercials que els tinguin llogats a persones que facin una activitat econòmica afectada per l'estat d'alarma. En queden exclosos, els propietaris que siguin grans tenidors, a partir de deu locals, o tinguin més de 1.500 metres quadrats de superfície comercial. Els arrendadors que facturin més d'un milió d'euros l'any tampoc podran optar a les ajudes. "Hem estimat que podem arribar a uns 1.400 locals", ha assenyalat Fortuny.

Per altra banda, el consistori destinarà 150.000 euros per ajudar a pagar les factures d'aigua als sectors econòmics afectats per la crisi i a famílies vulnerables. Aquesta quantitat se suma a uns altres 150.000 euros que ja es van anunciar fa uns dies per a persones en dificultats. A nivell de serveis socials, també s'amplia en uns altres 100.000 euros la dotació per a ajuts d'urgència i s'incrementa l'horari d'atenció a l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, que passa a ser de vuit del matí a vuit del vespre.

Finalment, s'impulsaran subvencions d'estímul a l'activitat cultural professional per valor de 100.000 euros. "Comerç, turisme i cultura han d'anar de la mà per a la reactivació", ha apuntat Ricomà. Les mesures s'han concretat en una reunió celebrada aquest dimecres en la qual hi han participat tots els partits de l'Ajuntament, als quals Ricomà els ha agraït la col·laboració.

Notícies relacionades