Denuncien que l'Hospital Sant Joan de Reus elimina complements salarials a la plantilla en plena crisi de la covid-19

El sindicat SATSE exigeix el pagament a la direcció del centre recordant que forma part de la massa salarial

Una imatge de l'hospital Sant Joan de Reus. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

El sindicat diu que es tracta d'una actitud "contrària" a la línia marcada pel Departament de Salut, que ha abonat les quantitats corresponents als treballadors de l'ICS, SISCAT i altres centres de la demarcació, anunciant també que "compensarà el sobreesforç" dels professionals.
 

El sindicat d'infermeria SATSE ha denunciat públicament que la direcció de l'Hospital Sant Joan de Reus elimini el complement per objectius de 2019 que havia de cobrar la plantilla en plena crisi de la covid-19. Després que fes pública dilluns la decisió de no abonar aquesta retribució, el sindicat ha tramés una carta als gestors del centre exigint el pagament i recordant que aquesta prestació forma part de la massa salarial. Els retreu que els números presentats per l'empresa que justificarien aquest retallada de sou són per la "mala gestió dels recursos econòmics i no la labor dels professionals". Consideren, a més, una "autèntica vergonya" la mesura "quan més esforç està fent" la plantilla per fer front a la pandèmia pel coronavirus.

Tot i que el conveni conté una clàusula que podia permetre eliminar l'abonament si es l'empresa demostra "problemes pressupostaris", el sindicat d'infermeria recorda que les empreses sanitàries i d'altres àmbits "estan fent un esforç per remunerar els seus treballadors tot i la davallada econòmica que està suposant la crisi sanitària", especialment en in moment que "estan arriscant la seva salut" diàriament.

En aquest sentit, recorda SATSE que es traca d'una actitud "contrària" a la línia marcada pel Departament de Salut, que ha abonat les quantitats corresponents als treballadors de l'ICS, SISCAT i altres centres de la demarcació, anunciant també que "compensarà el sobreesforç" dels professionals.

En el cas de la retallada a l'Hospital de Sant Joan, una mesura "habitual en aquest centre", retreuen que la direcció ignorés "la seva obligació de presentar els comptes al comitè d'empresa i informar-lo de la retallada abans d'anunciar-ho públicament".

Notícies relacionades