La Cambra de Reus demana a la Generalitat que faciliti els ajuts als comerciants

L'ens cameral considera excessiu el topall de pèrdues fixat pel Govern perquè els comerços puguin accedir a les ajudes aprovades el passat divendres

Un negoci de venda de fruita i verdura. FOTO: XAVI JURIO.
Redacció / Reus

L'ens cameral ha sol·licitat al Govern que el nivell de pèrdues mínim perquè un comerç pugui beneficiar-se dels ajuts sigui del 50% en referència al mateix període de l'any anterior i no el 70% que ha establert la Generalitat.

La Comissió de Comerç de la Cambra de Reus ha decidit demanar a la Generalitat de Catalunya més ajuts pel comerç que s’han de materialitzar amb més facilitat per accedir als ajuts aprovats per l’administració catalana. Així, l’ens cameral ha sol·licitat al Govern que el nivell de pèrdues mínim perquè un comerç pugui beneficiar-se dels ajuts sigui del 50% en referència al mateix període de l'any anterior i no el 70% que ha establert la Generalitat.

La Comissió de Comerç recomana també que s'explorin fórmules de flexibilitats per a casos particulars en què la sostenibilitat d'alguns comerços estigui per sota d'aquest 50% de pèrdues i que, per tant, en els casos dels comerços en els que es demostri aquesta debilitat especial es puguin acollir també al programa d'ajuts del Govern. Una referència, la del 50%, que hauria de fer-se extensiva també als programes d'ajuts que s'impulsin des d'altres Administracions, com també de grans empreses que impulsin línies d'ajut a l'activitat comercial.

"El comerç considerat essencial assumeix al seva responsabilitat per garantir el subministrament en aquesta situació extraordinària, però aixecar la persiana cada dia genera uns costos laborals i energètics; assumim també que els ingressos baixen per la situació, però a tota empresa sigui del sector que sigui h ha una línia vermella que és la sostenibilitat econòmica, i si es traspassa aquesta línia els negocis moren, que és el que volem evitar tots plegats", diu Pau Salvadó, coordinador de la Comissió de Comerç de la Cambra de Reus.

Notícies relacionades