Salou demana que no s'obrin els establiments hotelers fins que no es garantitzi la seguretat

L'Ajuntament de la ciutat de la Costa Daurada ha fet arribar, juntament amb set municipis més de l'AMT, un pla de set mesures al ministeri de Comerç i Turisme

La reunió virtual de l'AMT. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

Des de l'AMT demanen, entre moltes altres mesures, implementar els tests ràpids per a tothom, treballadors i visitants i també un protocol per a la utilització segura de les platges.

Salou, juntament amb altres set municipis turístics d'arreu de l'estat, ha decidit enviar un paquet de mesures a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme Reyes Maroto per tal que aquesta tingui en compte les recomanacions de l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT).

Així, l'AMT de la qual Salou en forma part, demana al ministeri que no permeti l'obertura d'allotjaments turístics encara que finalitzi l'estat d'alarma si no es pot garantir la seguretat. És a dir, es vol que es tingui la certesa que no es produiran contagis i fins que això no sigui així, que l'activitat no es reprengui. Per l'AMT el més important és donar una imatge de confiança al visitant perquè aquest decideixi, un cop pugui fer-ho, tornar amb les màximes garanties.

Així, des de l'AMT demanen implementar els tests ràpids per a tothom, treballadors i visitants i també un protocol per a la utilització segura de les platges. Els membres d'aquesta associació també demanen al ministeri una campanya de comunicació moderna i que ressalti el bon record de les seves experiències a l'estat.

Pel que fa al món laboral, Salou i la resta de municipis volen que es prorrogui fins a 12 mesos els ERTO amb la bonificació de quotes empresarials a la Seguretat Social, a més d'incentius fiscals per a empreses i autònoms. També demanen una carència de 12 mesos en els préstecs hipotecaris.

Notícies relacionades