L'IPC cau un 1,2% a l'abril a Tarragona

És la caiguda més gran des de l'any 2013 i se situa en el -1,5%

Els carburants han registrat grans davallades. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Els descens en els preus dels subministraments de la llar (-8,6%) i els carburants (-8,2%), han estat els principals causants de la davallada.

Els preus a la demarcació de Tarragona durant el mes d'abril han sigut un 1,5% més baixos respecte al mateix mes de l'exercici anterior. Segons dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'Índex de Preus al Consum (IPC) al territori ha caigut 1,2 punts durant el quart mes de l'any, una davallada que no es veia des de l'abril de 2013. L'evolució de l'IPC a les comarques tarragonines ha vingut marcat pel descens en el preu dels subministraments de la llar (-8,6%), els carburants (-8,2%) i l'oci i la cultura (-0,7%). Per altra banda, els aliments i les begudes no alcohòliques s'han encarit un 2,9%, mentre que el preu de les begudes no alcohòliques i el tabac ha pujat un 1%.

Durant l'abril, també s'han incrementat els preus en sectors com l'hostaleria (+1,6%), l'ensenyament (+1,2%) i la sanitat (+0,9). Al conjunt del territori català, l'IPC a l'abril ha caigut set dècimes, situant-se en el -0,7%.

Notícies relacionades