El sector turístic de la demarcació confia a recuperar una temporada que creien perduda

La promesa de l'obertura de les fronteres perquè arribin visitants estrangers el pròxim 1 de juliol manté les esperances a salvar la campanya després de mesos de pèrdues

Una imatge de la platja de Llevant de Salou el passat cap de setmana. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Els empresaris argumenten que els principals competidors com a destinacions turístiques, com Itàlia o Grècia, es troben en la mateixa situació i això els pot afavorir.

No tot està perdut. Després de mesos de malson (sanitari i econòmic), el sector turístic de Tarragona veu la llum al final del túnel en un estiu que podria no ser tan dolent com s’anunciava. "Fa quinze dies teníem pànic. Si aquests quatre mesos entre juliol i octubre funcionen bé, podríem tancar la temporada pensant que no hem pres mal", diu Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria de Tarragona (FEHT). L’esperança del sector es troba en la promesa que l’1 de juliol l’Estat permeti l’entrada de turistes estrangers al país.

De moment, de reserves en tenen poques, però no és una situació que preocupi els empresaris. "Des de fa anys que són sempre a darrera hora. No ens hem de posar nerviosos ara; si han d'arribar, arribaran", comenta  Guardià. A més, la volatilitat de la crisi sanitària obligarà els establiments a ser "molt flexibles" pel què fa a possibles cancel·lacions, i destaca que l'important enguany "és que el client quedi content".

Una satisfacció que en bona mesura vindrà donada per la seguretat sanitària. "Serà complicat que els hotels treballin amb normalitat amb tantes mesures, però l'avantatge és que a tot arreu és igual. Si van a Grècia o Itàlia, passarà el mateix", indica. Per tant, el fet que la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre siguin destinacions "conegudes" arreu d'Europa els juga a favor. "La gent que habitualment ve, és molt possible que vingui. Coneix els restaurants, els supermercats, sap com moure's, quines platges li agraden... és com estar a casa", valora.

Finalment, destaca la importància que poden tenir aquest estiu les segones residències per a l'hostaleria. Guardià raona que "si abans una família venia quinze dies i se'n guardava quinze més per anar a un altre lloc, potser enguany passa més dies aquí i pensa que ja viatjarà l'any que ve". De fet, a dia d'avui, el sector pensa en el 2021 com l'any de la recuperació i confien que "serà normal". Això els permetria repetir els 22 milions de pernoctacions i sis milions de turistes que hi ha hagut els darrers anys.

Notícies relacionades