La Diputació aprova l'aportació de 10 milions d'euros més en ajudes per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19

S'afegeixen als 16,2 aprovats fa unes setmanes i els diners es destinaran a l'àmbit de la salut pública, l'ocupació i l'emprenedoria, el turisme, l'educació, la cultura o l’acció social

Una imatge del ple telemàtic de la Diputació. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Vuit milions es vehicularan a través dels ajuntaments i els altres dos serà per fer campanyes turístiques i per ajuts socials.

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat una nova partida de 10 milions d’euros per a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19. Aquesta aportació s’afegeix a una anterior de 16,2 milions d’euros pel mateix motiu. Els diners es destinaran a l'àmbit de la salut pública, l'ocupació i l'emprenedoria, el turisme, l'educació, la cultura o l'acció social i la major part de l’ajuda es vehicularà a través dels ajuntaments.

Del conjunt d'aquest import, 8M€ es destinen als ajuntaments per a diferents àmbits i de la següent manera: 3M€ per a ocupació i emprenedoria (per a plans d'ocupació o activitats de foment del comerç de proximitat, entre altres accions); 2M€ per a accions de caire educatiu, cultural o esportiu, i 3M€ per a despeses extraordinàries en matèria de salut pública derivades de la pandèmia (equips de protecció individual, mampares de protecció, via pública segura, entre d'altres).

D'altra banda, s'inverteix 1M€ per reforçar línies d'ajuts ja convocades en matèria de turisme i per promoure les Terres de l'Ebre i la Costa Daurada com a destinacions segures. I així mateix, es destina també 1M€ a ajut social, mitjançant dues vies: 500.000€ d'ajut directe per a aquelles entitats que ja tenen conveni amb la Diputació i amb un abast territorial ampli (Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja) i 500.000 € en línia de concurrència per a entitats de caire social.

"Des del mateix moment que va esclatar aquesta crisi, al mes de març, ens hem volgut avançar als seus previsibles efectes, i ara intensifiquem encara més el pla de xoc iniciat aleshores, amb aquesta nova línia d'ajuts creada expressament per ajudar el món local i que és fruit del treball de tots els grups de la institució. El nostre objectiu és ajudar a superar aquesta situació com més aviat millor, amb accions enfocades a garantir la salut de la ciutadania i la reactivació de l'economia de la nostra regió", diu la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

Notícies relacionades