El reg d'aigua amb clorurs va provocar el trencament de la canonada principal entre Campredó i Tarragona

Aquest és el resultat de l'estudi del CSIC; el CAT ha reprès les tasques d'inspecció de tot el tram (75 km) que tindrà un cost de 2,25 milions d'euros

Uns operaris en la feina d'inspecció de la canonada. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L’avaria es va produir el 3 de gener, amb el projecte que s’executarà l’any vinent es vol tenir informació instantània de l’estat de la canonada.

La canonada principal del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) que va col·lapsar a començaments d’enguany va estar sotmesa a recs amb aigua amb molts clorurs i això va provocar el seu trencament. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi que ha fet el CSIC, que ha determinat que la contaminació del terreny de la finca amb clorurs per on passa la canonada va ser la causa principal del col·lapse.

El CAT es troba ara revisant tot el tram, de 75 quilòmetres, una feina que va quedar aturada arran de l’estat d’alarma. La inversió per aquesta revisió és de 2,25 milions d’euros. La segona fase, prevista per l'any 2021-2022, consistirà en la implantació d'un sistema de detecció online en continu que alerti de l'evolució estructural de la canonada. El cost de tot el projecte, d'aproximadament 5,5 M€, s'assumirà a través de la subvenció del 50% que va atorgar l'Agència Catalana de l'Aigua al CAT.

Notícies relacionades