La Generalitat inverteix 1,2 milions d'euros per connectar amb fibra òptica El Vendrell, Valls i Montblanc

Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas

Puigneró durant la seva visita a les obres. FOTO: CEDIDA.
Redacció / El Vendrell

El projecte haurà estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa les obres que permetran connectar amb fibra òptica les poblacions d’El Vendrell, Valls i Montblanc. El projecte, que ha suposat una inversió d’1,2 milions d’euros, haurà estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials. Aquests quilòmetres incrementaran fins a 106 quilòmetres la fibra òptica de la Generalitat estesa a les tres comarques, amb 1,2 milions d'euros d'inversió.

Pel que fa el Baix Penedès, el 49% dels habitants disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d'aquest estiu. La comarca passa de tenir 9.920 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 39.924 nous habitants. D'aquesta manera, el Baix Penedès passa de tenir dos municipis connectats (Banyeres del Penedès i Santa Oliva) a tenir-ne quatre en total amb la incorporació d'Albinyana i El Vendrell.

Pel que fa l'Alt Camp, el 66% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió amb la connexió dels municipis d'Alió, La Riba, Rodonyà i Valls, i quatre municipis més amb connexió interurbana (Bràfim, Puigpelat, Vila-rodona i Montferri).

Finalment, el projecte també preveu la connexió de dos municipis de la Conca de Barberà: Montblanc i Vilaverd, que proporcionarà connectivitat al 39% del total dels habitants de la comarca.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. "Igual que en el seu moment vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital", i per això "hem de fer que aquesta digitalització arribi quan abans millor", ha dit el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha visitat aquest matí les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre El Vendrell, Valls i Montblanc.

Notícies relacionades