Salou assegura que no hi ha hagut "sobresaturació" a les seves platges

El consistori ha posat en marxa un sistema per conèixer l'aforament d'aquests espais que estan controlats amb 15 sensors

La imatge que genera l'aplicació de la platja de Llevant. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

El sistema funciona amb tres colors verd (ocupació baixa), taronja (ocupació mitjana) i vermell (ocupació plena).

Les platges de Salou registren aforaments “moderats”. Així ho assegura l’Ajuntament de la població que ha estrenat aquest passat cap de setmana un sistema per controlar si les platges reben més visitants dels que serien recomanables per evitar contagis gràcies a una sèrie de 15 sensors.

El sistema monitoritza les platges en temps real i tothom pot consultar quin és l’aforament d’aquests espais gràcies a una aplicació web (platges.salou.cat). El sistema funciona amb tres colors verd (ocupació baixa), taronja (ocupació mitjana) i vermell (ocupació plena). Segons el consistori, el passat cap de setmana la platja de Llevant ha tingut uns nivells d'ocupació moderats i, segons les dades recollides, no hi ha hagut “sobresaturació”.

El sistema inclou una plataforma d'avisos i alarmes als diferents cossos de seguretat, Policia Local i Protecció Civil, que informa dels canvis d'estat per tal que es prenguin les mesures de control en els accessos que es considerin en cada moment i en cada platja o sector definit, focalitzant, amb detall, els punts més conflictius.

Notícies relacionades