Les entitats comercials es planten davant la campanya d'Amazon a les escoles públiques

Reclamen a la Generalitat que revisi la promoció del gegant electrònic perquè va en contra del comerç de proximitat del territori

Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus i portaveu de les entitats signants; i Pau Salvadó, coordinador de la Comissió de Comerç de la Cambra de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Consell de Cambres de Comerç de Catalunya també s’ha adherit a la reivindicació.

Gairebé un centenar d’entitats comercials de tot Catalunya (incloses les de la demarcació de Tarragona), han enviat una carta de protesta als departaments d’Educació i Empresa de la Generalitat de Catalunya per la campanya d’Amazon “Un clic para el cole”, en la qual es proposa a les famílies la possibilitat de fer les seves compres habituals a la plataforma mentre ajudaven a l'escola triada a acumular un crèdit virtual que després el centre podria utilitzar. Així ho han assegurat Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus i portaveu de les entitats signants i Pau Salvadó, coordinador de la Comissió de Comerç de la Cambra de Reus als mitjans de comunicació. De fet, va ser el sector comercial de Reus qui va fer el crit d’alarma d’aquesta campanya d’Amazon a través dels centres educatius públics del país i qui l’ha liderat des del seu inici.

Ara, les entitats comercials catalanes, a les quals s’ha unit el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, demanen a la Generalitat que revisi aquesta campanya perquè “es basa en un model i valors radicalment oposats als que fomentem des del comerç de proximitat”.

En la carta, les entitats signants asseguren que “no creiem que des de centres que es financen a través dels impostos dels contribuents, entre ells els comerciants del territori, sigui encertat promoure aquest tipus d'accions. De fet, des dels nostres centres escolars caldria ensenyar la importància i implicació del comerç en els pobles i ciutats com a element de cohesió social, així com el valor dels productes de proximitat”.
 

Notícies relacionades