L'Ajuntament de Reus distribuirà 200 ordinadors entre persones amb pocs recursos

Es tracta d'equips informàtics en desús aportats per empreses del municipi i el consistori els actualitzarà perquè tinguin una segona vida útil

Reunió telemàtica entre l'Ajuntament i la Cambra de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La mesura s'emmarca en el projecte d'Autonomia Digital Ciutadana de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals; i és una de les accions que el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions i Mas Carandell impulsen conjuntament en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus.

L’Ajuntament de Reus distribuirà un total de 200 ordinadors antics entre persones amb pocs recursos. Es tracta d’una de les accions que el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions i Mas Carandell impulsen conjuntament en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. Són 200 equips informàtics en desús que el consistori actualitzarà perquè tinguin una segona vida útil.

L'objectiu del projecte és potenciar la transformació digital a partir d'una triple actuació: facilitar l'accés als recursos TIC i a la informació a la ciutadania més vulnerable, qualificar en competències informàtiques bàsiques a les famílies perceptores i capacitar-les per relacionar-se amb les administracions electrònicament, ja que hauran d'adoptar el compromís de fer formació i per fomentar l'economia circular.

Fins ara, una dotzena d'empreses i organitzacions ja han lliurat ordinadors, a més de impressores, teclats, ratolins, pantalles i cables de connexió. Altres empreses ja han formalitzat la petició d'entrega de material, sense concretar encara la quantitat. La regidoria ha arribat a un acord amb la Cambra de Comerç de Reus així com l'associació empreses TIC del Cluster TIC Catalunya Sud per contribuir a fer difusió de la campanya de lliurament d'equips informàtics.

Notícies relacionades