Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant tindrà plena cobertura de fibra òptica l'any 2021

Les obres van començar el passat novembre i es preveu que finalitzin en 10 mesos

Una imatge dels treballs. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per ampliar aquesta xarxa de telecomunicacions de nova generació, de manera que arribi a tots els racons del municipi, l'empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, ha venut la xarxa estesa a ADAMO TELECOM IBERIA S.A.U.

El municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant tindrà plena cobertura de fibra òptica a finals de l’any vinent. Les obres per al desplegament d’aquesta tecnologia van començar el novembre i els treballs es perllongaran, segons les previsions, durant 10 mesos.

Per ampliar aquesta xarxa de telecomunicacions de nova generació, de manera que arribi a tots els racons del municipi, l'empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, ha venut la xarxa estesa a ADAMO TELECOM IBERIA S.A.U., un operador de telecomunicacions de capital suec que ofereix servei en zones rurals o de difícil accés, per un import de 550.000 euros. Amb aquesta operació, IDETSA podrà amortitzar íntegrament els préstecs sol·licitats pel desplegament de la fibra òptica, reduir el seu endeutament i destinar els beneficis a noves accions destinades a la generació d'ocupació, a nous projectes d'eficiència energètica o a noves activitats no implantades al municipi que puguin ser una oportunitat per retenir talent al territori. També podrà mantenir dos llocs de treball creats directament pel servei; i tres llocs de treball indirectes en empreses locals.

L'any 2014, IDETSA va decidir iniciar el desplegament d'una xarxa pública de fibra òptica ultra ràpida en el municipi per a oferir al veïnat serveis accés a internet i telefonia d'alta qualitat. Amb aquest projecte, es perseguia crear un ecosistema que afavorís el creixement econòmic i tecnològic dels veïns i veïnes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i, al mateix temps, atreure noves empreses i ampliar i diversificar les fonts de riquesa locals», diu la regidora de Promoció Econòmica, María José Gómez.

Pel que fa al finançament de la xarxa objecte d'alienació, aquesta ha estat assumida íntegrament per capital privat, mitjançant la concertació per part d'IDETSA de préstecs amb diferents entitats de crèdit. És a dir, que en tot el finançament del projecte no s'ha utilitzat cap diner públic.

Notícies relacionades